Ağır sıklet boksörümüz Erkan Teper, 17 Temmuz'da Almanya'da Avrupa Şampiyonluk kemeri için ringe çıkacak. İngiliz Ağır Sıklet David Price'ye karşı yumruk sallayacak olan Teper, kazanırsa Vladimir Klitschko'yla maç yapma hakkı elde edecek.

'Dorukların Kralı" lakaplı boksörümüz için bu karşılaşma büyük bir sınav niteliği taşıyor. Har kazandığı maçın ardından daha güçlü rakiplerle çarpışan Teper, antrenörü Oktay Urkal ile yaklaşık olarak üç aydan beri kamp yapıyor. Eski olimpiyat ikincisi ve profesyonel boksta Avrupa şampiyonu boksörümüz Oktay Urkal, boksörümüzün formunun çok iyi olduğunu belirterek, "Erkan şu an formunun zirvesinde yer alıyor. Çok şükür herhangi bir sakatlığımız da bulunmuyor. Kulübümüz olan Z! Promotion'un şefi Alexander ve Boruz Zastrow kardeşler başarılı olabilmemiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyorlar" şeklinde konuştu.

ALYAZ: "BU MAÇ TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR"

Başarılı boksörün basın danışmanı Vedat Alyaz, Türk boks tarihinde ağır sıklette bu kemeri sadece Sinan Şamil Sam'ın kazandığını belirterek, "Şayet Erkan, bu maçı alırsa Türk boks tarihinde ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu kazanmış olacağız. 1.95 cm boyunda ve 112 kilo ağırlığındaki dev boksörümüz Erkan Teper, bu karşılaşmayı kazanırsa yaklaşık on yıldır dünya şampiyonluğunu elinde bulunduran Vladimir Klitschko'ya karşı maç yapma hakkını da elde etmiş olacak. Şayet Klitschko, boksörümüzle karşılaşmaktan kaçmazsa maçın gerçekleşmemesi için hiçbir engel kalmayacak. Ayrıca yenilgisizliğimizi de sürdürmüş olacağız" dedi.