Gazimağusa Belediyesi Mağusa Gelişim Akademisi ile Basketbol Federasyonu’nun ortaklığında Kıdemli Yargıç Çetin Amber anısına düzenlenen Anı Turnuvası dün akşam Mağusa Arena’da başladı. Kıdemli Yargıç Çetin Amber anısına saygı duruşu ile başlayan Anı Turnuvası’nda konuşmaların yapılmasının ardından, MGA  ile DAÜ ile Koop-GAÜ basketbol takımlarının maçları yapıldı. Ilk gün maçları MGA 91- DAÜ 57, KOOP 74- GAÜ 48 şeklinde sonuçlanırken, bugün (5 kasım) Mağusa Arena’da saat 18:00’da MAPFREE ile YDÜ, 6 Kasım’da Mağusa Arena’da DAÜ-MGA galibi ile Koop-GAÜ galibi, saat 20:00’da LAÜ ile MAPFREE-YDÜ galibi maçları oynanacak. 7 Kasım’da saat 18:00’da Mağusa Arena’da final maçı yapılacak.

Anı Turnuvasının açılışında konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, rahmetli Kıdemli Yargıç Çetin Amber’i saygı ve rahmetle andığını ifade ederek konuşmasına başlayarak, Çevre Koruma Dairesi’nde çalıştığı dönemde Çetin Amber’in de yargıçlık yaptığını, yasalar konusunda başlayan diyaloglarının dostluğa dönüştüğünü ve uzun yıllar sürdüğünü ifade etti. Arkadaş canlısı ve merhametli, her zaman yardım etmeyi seven bir kişiliğe sahip olduğunu, Gazimağusa Belediyesi olarak Kıdemli Yargıç Çetin Amber adına anı turnuvası düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Gazimağusa Milletvekili Erdal Özcenk, 1995 yılında hastaneye geldiğinde tanıştıkları Çetin Amber’in içinin insan sevgisi ile dolu biri olduğunu, kendinden fazla çevresini arkadaşlarını ve ailesini düşündüğünü ifade etti. Amber’in 2012 yılında kalp yetmezliği nedeniyle 52 gün hastanede yattığını söyleyen Özcenk, hastanede yattığı süreçte bile hayata o kadar bağlıydı ki kızının yapacağı etkinlik için elinde kağıt kalem sürekli bir şeyler planladığını söyledi. Özcenk, onu hiçbir zaman unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli de, Çetin Amber’in köklerinin olduğu Mehmetçik’te belediye başkanı olmanın gururunu taşıdığını, onun ülkeye mal olan bir kişiliğinin olmasının hem gururunu taşıdığını hem de kendisini motive ettiğini söyledi. Çetin Amber’in aramızdan zamansız ayrıldığını ancak insanın giderken bir şeyler öğretmesinin önemli olduğunu, bu özeliğinin onu ölümsüz yaptığını, hem ülke olarak hem Mehmetçik Belediyesi olarak onu yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Çetin Amber’in yeğeni ve meslektaşı olan Avukat Tahir Erişen de, Çetin Amber’in ortaokul ve lisede matematik yeteneği ile bilindiğini, öğretmenlerin bile çözemediği soruları çözdüğünü hatırladığını ifade ederek, ilk önce makine mühendisliğini okuyan Çetin Amber’in Kıbrıs’a döndüğünü, 1969 yılında birlikte Ankara’ya giderek Ankara Hukuk Fakültesi’ne kaydolduğunu söyledi. Çetin Amber’in çok insancıl ve yeni avukatlara çok yardımcı olduğunu, hasta olduğu dönemde bütün genç avukatların onu ziyaret ederek elini öptüğünü ifade etti.

Çetin Amber’in torunu Çetin Gökhas da, dedesinin adını taşıdığı icin cok gururlu olduğunu, onun gibi bir dedeye sahip oldugu icin cok mutlu olduğunu söyledi.

img_4114.jpg

img_4125.jpg

img_4128.jpg

img_4220.jpg

img_4223.jpg