Fenerbahçe, nefes kesen ve izleyenlerin heyecandan yerinde duramadığı maçta Darüşşafaka Doğuş'u son saniye üçlüğüyle yenip kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 4'üncü defa mutlu sona ulaştı. Darüşşafaka Doğuş ise ilk defa final oynadı.

KUPAYLA ŞAMPİYONLUK TURU

Maçın sona ermesiyle birlikte Fenerbahçeli basketbolcular sahada içerisinde büyük coşku yaşadı. Darüşşafaka Doğuş’a ikincilik şildi ve madalyaları verildi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Basketbol Federasyonu Ceo’su Hidayet Türkoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan, madalya ve şampiyonluk kupasını verdi. Ödül töreni sonrasında sarı lacivertli basketbolcular kupayla şampiyonluk turu attı.

SALON TAMAMEN DOLDU

Tribünlerin tamamen dolduğu 7500 seyirci kapasiteli TOFAŞ Salonu’nda büyük bir heyecan kasırgası yaşandı. Salonun büyük bölümü sarı lacivertli taraftarlar doldururken, diğer finalist Darüşşafaka Doğuş ise salonun bir köşesine sıkışmış olarak kaldı. 

MOLALARDA ŞOVLAR YAPILDI

Ankara ve Diyarbakır’daki şehitler nedeniyle durdurulan şovlar final karşılaşmasında yapıldı. İlk olarak TOFAŞ Akrobosi gurubu gösteri yaparken, devre arasında ise yurt dışından gelen grubun şovları tribünlerin alkışını aldı.

ARABA TOFAŞ’A KALDI

FIAT tarafından karşılaşmanın orta alanda atış yarışmasına üç aday çıktı. Ancak üç adayında denemelerinden sonuç çıkmayınca FIAT’ın yenı piyasaya sürdüğü Egea fabrikaya kalmış oldu.

İlk periyot karşılıklı basketlerle başladı ve 3'ünhü dakika 6-6 geçildi. 6'ncı dakikada Dürüşşafaka Doğuş 12-10 öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden mücadelenin son 2 dakikasında Dixon, Dotene’nin üçlükleriyle Fenerbahçe üstünlüğü yakaladı ve periyodu 21-18 önde tamamladı.

İkinci periyot karşılıklı basketler başladı. 12'nci dakikada Datome’nin basketi Fenerbahçe’ye 6 sayılık 26-20 üstünlük getirdi. 28'inci dakikada Dixon’ın üçlüğü sonrasında skor 38-27 olunca fark da 11 sayıya çıktı. Markoishvili ile oylundan kopmayan Darüşşafaka soyunma odasına 38-33 geride gitti.

Üçüncü periyotta ilk basketi 22'nci dakikada Bogdonoviç attı: 41-33. 23'üncü dakikada önce Redding, arkasından Mehmet’in üçlükleri farkı bir anda eritti: 43-49. İki takımında canlı savunma yaptığı bölümlerde sayı üretilemedi. 30'uncu dakikaya girilirken Markoishvili üst üste 2 üçlüğü farkı 3 sayıya 54-51 indirdi. Fenerbahçe final periyoduna 56-51 önde girdi. 

Son çeyreğe Darüşşafaka Doğuş Markoishvili’nin üçlüğü ile başlarken 31'inci dakikada fark 3 sayıya 57-54 indi. 34'ühncü dakikada Darüşşafaka Doğuş Wilbebekin’in üçlüğü ile 57-59 öne geçmeyi başardı. 36'ncı dakikada önce Datome skoru eşitledi, ardından Bogdanoviç’in üçlüğü ile Fenerbahçe yeniden 62-59 öne geçti. Son 1,5 dakikaya Darüşşafaka Doğuş Markoishvili’nin üçlüğü ile 62-63 önde girdi. Vesely’nin basketiyle 64-63 öne geçti. 15 saniye kale Wilbekin’in basketiyle Darüşşafaka bir kez daha öne geçti: 64-65 Son hücumu Fenerbahçe kullandı. Ancak Datome değerlendiremedi. 6.4 saniye kala topun kimden çıktığını hakemler ağır çekimle karar verdi ve hücum Fenerbahçe’ye verildi. Bogdanoviç’in son saniye üçlüğü ile Fenerbahçe maçı 67-65 kazanarak FIAT Türkiye Kupası’nın şampiyonu oldu.

Maçın en değerli oyuncusu Bogdan Bogdanoviç seçilirken, Bogdanoviç maçın 21 sayı ile en skorer ismi oldu.