Ogün Genç Kaçmaz - Okan Karademir / KTSYD - ABHAZYA

Abhazya'da devam eden CONIFA Dünya Kupası 2016'da mücadele eden KKTC A Milli Futbol Takımımız yarı finali bekliyor. Yarı finalde yarın başkent Sukhum'da ev sahibi Abhazya ile karşılaşacak olan Milli Takımımız günü dinlenerek geçirdi.

Millilerimiz bugün yapacağı tek antrenman ve sporcu toplantısı ile yarı final hazırlıklarını tamamlayacak.

Abhazya maçı öncesinde Milli Takım Teknik Direktörü Turan Altay ve Birleşik Kore maçının kahramanı Milli Takım kaptanı kaleci Hasan Piro, takımın son durumu ve yarı final maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Altay: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

Milli Takım Teknik Direktörü Turan Altay, turnuvadaki en büyük dezavantajlarının rakiplerini gerçek anlamda tanımamaları olduğunu belirterek şunları söyledi: "Çeyrek finalde karşımıza çıkan Birleşik Kore hakkında çok fazla bilgi sahibi değildik. Rakibimiz turnuvaya iyi bir hazırlıkla geldi. Koşan ve mücadele eden iyi bir ekiple karşılaştık. Öne geçip maçı koparacak pozisyonları bulmamıza rağmen ikinci golü atamayınca ilerleyen dakikalarda ciddi sıkıntılar yaşadık. Takımımız Kore maçına kadar maç trafiği ve şehir degişikliği nedeniye yorgun bir durumdaydı. Ancak maçı berabere bitirip penaltılarla kazandık ve yarı finale yürümeyi başardık. 
Yarı finaldeki rakibimiz ev sahibi Abhazya daha organize ve profesyonel oyuncuları bünyesinde barındıran, arkasında 5 bin kişilik seyirci topluluğu bulunduran güçlü bir ekip. Zor bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Yetenek olarak bizden çok iyi bir ekip oldukları düşüncesinde değilim. Maça iyi motive olup istediklerimizi sahaya yansıtırsak final yolu açılır. Bu maç bizim açımızdan çok güzel bir atmosferde oynanacak. Amacımız maçı kazanıp finale yükselmek. Maçlar burada çok güzel bir stat ve çok iyi bir atmosferde oynanıyor. Dinamo Stadı ölçüt ve yapı olarak ülke standartlarımıza uygun ve ülkemizde de olması gereken bir stat türüdür. Futbolumuzun gelişmesi açısından bu tip statların ülkemizde de yapılması gerekir.

Burada ülkemizi temsil ettiğimizin farkındayız. Bu tür dış temaslar her zaman olmuyor. Hepimiz bunun bilinci içerisindeyiz. O yüzden bu turnuvada başarılı olmak için elimizden geleni yaparak her şeyimizi ortaya koyacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." 

Piro: Penaltıları kurtarmak çok anlamlı oldu

Milli Takım Kaptanı Hasan Piro, grup maçlarını lider tamamlayarak çeyrek finale yükseldiklerini ve penaltılarla yarı final kapısını açtıklarını belirterek şunları söyledi; "Padania maçında yolculuğun vermiş olduğu yorgunluktan dolayı biraz zorlandık ancak Raetia maçında yorgunluğu atlatıp farklı galip geldik. Grup maçları sonrasında şehir değişikliğinden dolayı bu kez çeyek final maçına yorgun bir şekilde çıkmak zorunda kaldık. Birleşik Kore çok koşan ve mücadele eden bir ekipti. Penaltılar benim adıma heyecanlı ve stresli bir andı. İlk penaltıyı kurtarmak çok önemliydi. Rakibimizi moralmen strese sokacaktık. İlk penaltıyı kurtardığımda turu geçeceğimize inancım arttı. Penaltı sürecinde avantaj hep bizdeydi. Dördüncü penaltıya gelindiğinde ise kurtarırsam maçın biteceğini ve son penaltılara gerek kalmadan turu geçeceğimizin bilincindeydim. Çok iyi konsantre oldum. Penaltı sırasında rakibin son hamlesine kadar bekledim ve ona göre tarafımı seçtim. Doğru bir karar vermiştim ve doğru köşeyi de bularak penaltıyı kurtardığımda takım arkadaşlarımın bana doğru koştuğunu gördüm. Kariyerimde birçok kez penaltı kurtarışı yaptım ancak ülkemizi temsil eden bir milli takım kaptanı ve kalecisi olarak bu penaltıyı kurtarmak benim adıma ve takımımız adına çok anlamlı oldu. Kendim, takımım ve ülkem adına gurur verici bir durum. Yarı finalde bizi zor bir maç bekliyor. Ev sahibi Abhazya'nın maçını izleme fırsatı bulduk. Yaklaşık 5 bin seyirci önünde müthiş bir atmosferle rakiplerini baskı altına alıyorlar. Bu durum motivasyon açısından bizi olumlu yönde etkileyecektir. Takım olarak bu maça odaklandık ve iyi durumdayız. Bu maçta elimizden gelenin en iyisini yaparak finale kalmak istiyoruz. İnşallah devamında da kupayı alan taraf biz oluruz."