Futbolda 2017-2018 sezonuna şampiyonluk parolası ile hazırlanan Mağusa Türk Gücü’nde yeni sezonda kadroda yer alacak yabancılar belirlenmiş durumda.

Sezon başında yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken MTG şüphesiz şampiyonluğun en ciddi adaylarından olacak. Fırat Canova teknik direktörlüğünde antrenör Ufuk Fırat ile çalışmalarını sürdüren Mağusa Türk Gücü yabancı transferini ilk olarak savunma hattından yana kullanmıştı.

Geçmişte Serdarlı, Gönyeli ve Çetinkaya’da forma giyen savunma oyuncusu Faye’yi adaya getirip çalışmalara dahil eden ve hazırlık maçlarında oynatan MTG, Faye’den memnun kalarak oyuncuya federasyonda imza attırmıştı.

Yerli futbolcu transferinde Adil Uçar, Halil Turan, Fırat Ersalan, Sami Yahat, Arif Uysal ve Halil Uçar gibi yıldız futbolcuları renklerine bağlayan MTG, geride bıraktığımız sezon kadroda bulunan yabancı oyuncuları ile yollarını ayırmıştı.

MTG, denemek üzere adaya getirttiği yabancı oyunculardan da vazgeçti ve yine gündem yaratacak transferlere yöneldi.

Geçmiş sezonlarda Kaymaklı’da forma yine orta saha oyuncusu Samuel Zokou ile anlaşan MTG forvet hattını ise Binatlı’da çok iyi işler yapan golcü Bello ile güçlendirdi.

Şu anda yurt dışında bulunan Samuel Zokou için Kaymaklı yönetimi ile görüşüp anlaşan MTG yöneticileri oyuncunun transferi için Kaymaklı ile el sıkıştı.

Bonservisi Binatlı’da bulunan ve Binatlı’nın sezon hazırlıkları için adaya getirttiği golcü Bello’nun transferi konusunda da Binatlı ile prensip anlaşmasına varan MTG, başkan Koral Bozkurt’un Pazartesi günü adaya gelmesinin ardından her iki oyuncunun transferini de resmen gerçekleştirecek.

MTG’nin böylece yeni sezondaki yabancıları savunmada Faye, orta sahada Zokou ve forvette Bello olacak.

Sarı-yeşilli takım 18-25 Ağustos tarihlerinde Türkiye’de Düzce Topuk Yaylası’nda yurt dışı kampına gidecek.