Galatasaray yönetiminin büyük umutlarla takımın başına getirdiği teknik direktör Mustafa Denizli , kısa sürede ciddi bir tükenişe imza attı. Türkiye Kupası maçları dikkate alınmadığında 11 karşılaşmada sadece 3 galibiyet kazandırabilen tecrübeli hoca, bu anlamda sarı-kırmızılı ekibin en başarısız isimlerinden birisi oldu.

AMK Spor'da yer alan habere göre; Mustafa Denizli, son olarak UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Lazio karşısına takımını 5 stoperle çıkardı ve mutlak kazanılması gereken maç içindeki hamleleriyle de büyük tepki çekti. Karşılaşma sonrasında tribünlerden ilk kez 'Denizli istifa' sesleri yükselirken, tecrübeli hocanın maç sonrasında “8 stoperle de oynarım” demesi sarı-kırmızılıları adeta çıldırttı.

Deneyimli taktisyenin, 26 Kasım 2015’te Galatasaray macerası "Mustafa Denizli, şampiyon yap bizi" tezahüratlarıyla başlamıştı. Ancak gelinen noktada hedeflerle birlikte o ünlü tezahürat da değişti.

KAZANMAK ZORUNDAYDI

Lazio beraberliği sonrası Galatasaray’da sabırlar iyice taştı. Ligde rakiplerinin gerisinde kalan, Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ve elinde sadece UEFA Avrupa Ligi kalan Galatasaray’da teknik patron Denizli, hedef tahtasında yer aldı. Kazanmak zorunda olduğu Lazio karşısına 7 defansif oyuncuyla çıktığı için eleştirilen başarılı çalıştırıcı tepki topluyor.

YÜZDE 27’DE KALDI

Karşılaşma sonrasında Galatasaray taraftarının ilk kez istifaya davet ettiği Denizli, lig ve Avrupa'da çıktığı 11 maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Yüzde 27’lik oran, sarı-kırmızılı taraftarların protestosuna neden oldu.