Türkiye'nin önde gelen spor kanallarından olan NTVSpor'un kapatılma süreci, işten çıkarmalarla birlikte başladı. Türkiye'nin ilk spor kanalı olma özelliğini elinde bulunduran NTVSpor kapatılmaya hazırlanıyor. Doğuş Grubu'nun sahibi olduğu kanal bir süredir zarar etmesi sebebiyle önce küçülmeye gidecek daha sonra ise kapatılacak.

BİRÇOK İSİM İŞTEN ÇIKARILDI

İlk olarak NTVSpor'un bilinen isimlerinden Özgür Buzbaş, Irmak Kazuk, Ali Ece ve Burcu Hakyemez Dal ile birlikte 30 kişi işten çıkartılırken, tebligatlar dün ve bugün yapıldı. Bir süredir spor medyasından çıkma eğilimi gösteren Doğuş Grubu, daha önce de NTVSpor Radyo ve digital olarak yayın hayatına devam eden ntvsporexpress'i kapatmıştı.

NTVSPOR YAYIN HAYATINI TAMAMEN SONLANDIRACAK

Kanalda işten çıkarılmalar 1-2 ay daha devam edecek ve bu sürecin ardında NTVSpor'un yayın hayatı tamamen sonlandırılacak. NTVSpor'da geçtiğimiz yılın son aylarında da benzer bir işten çıkarma operasyonu yapılmış, kamera önü ve arkasından birçok kişi ile yollar ayrılmıştı.

NTVSPOR YAYIN HAYATINA NE ZAMAN BAŞLAMIŞTI?

Şubat 2010’da karasal yayına geçerek artık her yerden izlenebilen NTV Spor, 17 Mart 2008'de Doğuş Yayın Grubu bünyesinde yayın hayatına başladı. NTV Spor, NTV'nin haber gücünü ve spor yayıncılığındaki birikimini daha geniş bir zaman dilimi ve spora adanmış bir platformda sporseverlere aktarmak amacıyla kuruldu.

Kanal, Türk izleyicisinin doğru, tarafsız ve güncel spor haberi ihtiyacını karşılamanın ötesinde, "spor"daki çeşitliliği daha geniş kitlelere duyurma misyonunu da taşıyor; farklı spor dalları hakkında bilgilendirici programları ve hem Türkiye hem de dünyadan önemli spor müsabakalarını ekrana getiriyor, alanında uzman sunucu ve konuklar gündemi tartışıyor, gündemi belirliyor. NTV Spor izleyicisi spor gündemini ve spora dair her şeyi 7/24 NTV Spor'dan takip edilebiliyor.