K-Pet Süper Ligi’nin 25. haftasını; 52 puanla liderliğini koruyan Yenicami’nin 5 ve ikinci GAÜ Çetinkaya’nın da 1 puan arkasından üçüncü sırada tamamlayan Doğan Türk Birliği, 8 Nisan Pazar günü Mağusa Türk Gücü ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmayla ilgili hazırlıklarını, Teknik Direktör Caner Oshan nezaretinde, Antrenör Afün Girgen’in Pia Bella Oteli Sahasında dün yaptırdığı antrenmanla sürdürdü.

“Futbolcuların morali yerinde”

Futbolcuların moralli oldukları gözlemlenen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra iki gurup halinde dar alanda topa sahip olma çalışması yapan Doğan Türk Birliği, interval koşusuyla antrenmana devam etti. Çalışmanın bir sonraki bölümünde, baskı ve reaksiyon hareketleri üzerinde durulurken, son bölümde ise, sahanın üç de ikisinin kullanıldığı çift kale maç yapıldı. Antrenman, soğutma hareketlerinin ardından tamamlandı.

Caner Oshan çalışma sonrasında, Mağusa Türk Gücü karşılaşmasıyla ilgili Havadis Spor'dan Coşkun Kutay'a açıklamada bulundu.

“Kazanıp, rakiplerimizin kaybetmelerini beklemek”

Kaybettikleri beklenmeyen puanların, bir yerde de, şampiyonluk hedeflerinden uzaklaşmalarına neden olacak bir ortamın doğmasına neden olmasına rağmen, lider Yenicami’nin peş peşe gelen puan kayıplarının, Doğan Türk Birliği’nin yanı sıra, GAÜ Çetinkaya ve Binatlı takımlarının da zirve yarışına ortak olmasına ve bire bir rakip konumuna giren bu takımların aralarında yapacakları karşılaşmalarda gündeme gelmesi muhtemel puan kayıplarının da, son haftalara umutla bakmalarına neden olduğuna dikkat çeken Caner Oshan, “Zirve iddiamızı devam ettirebilmemiz için, bundan sonra hep kazanıp, bire bir rakiplerimizin de puan kaybetmelerini beklemekten başka alternatifimiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

“Kazanarak dönmek istiyoruz”

“Bu çerçevede, bünyesinde oyunun seyrini değiştirebilecek kaliteli yerli ve yabancı futbolculara sahip olan Mağusa Türk Gücü ile pazar günü deplasmanda oynayacağız” diyerek sözlerini sürdüren Caner Oshan, “ Mağusa Türk Gücü’nün Süper Lig sıralamasındaki yeri, gerçek gücünü yansıtmıyor. Bu nedenle müsabakaya büyük bir ciddiyetle hazırlanıyoruz. Ve Girne’ye, kazanarak dönmek istiyoruz” dedi.

“Sakat ve cezalı yok”

Caner Oshan ayrıca, sezonu kapatmış bulunan Koral’ın dışında, sakat ve cezalı oyuncularının bulunmadığını belirtti.