Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, teknik direktör konusunda adı geçen Mustafa Denizli'nin her takımın isteyeceği bir teknik adam olduğunu söyledi. Özbek, "Şu ana kadar hiç kimseyle bir temasımız ve görüşmemiz olmadı. Hamza hoca ile olan ilişkilerimiz bittiğine göre, bundan sonra Galatasaray'a yakışan her antrenörle görüşeceğiz" dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Özbek, "Bugünkü toplantı, Hamza hocanın ayrılmasından sonra oluşan gündemi değerlendirme toplantısıydı. Bütün üyelerimiz geldi. Bir karar toplantısı değildi. Olayların gelişimi, medya ve camiadaki gelişmeleri değerlendirdik. Çok verimli bir toplantı oldu" dedi.

'Hamza Hamzaoğlu'nun gidişi ile ilgili ne gibi tespitler yapıldı. Gerekçeler olarak neler var?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Özbek, "Daha önce yönetimde bunu konuşmuştuk. Yönetimle konuyla ilgili mutabakatımız vardı. Hamza hocayla ilgili ilişkinin gelişmesi konuşulmadı. Sadece sonrasındaki yansımalar dikkate alındı" diye konuştu.

"YARINDAN İTİBAREN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ"

Hamza Hamzaoğlu ile dün gece vedalaştıklarını dile getiren başka Özbek, "Bu toplantıda önce gündemi değerlendirdik, sonra Galatasaray'a hizmet edecek en uygun antrenörün nasıl olması gerektiği konusunda bir görüşme yapıldı. Yarından itibaren çalışmalara başlayacağız ama fazla sürmeyecek. Çalışmalarımız yeni başladı. Ben size haberdar ederim. En kısa sürede antrenörü bulup, anlaşıp, göreve başlamasını sağlayacağız" dedi.

"DENİZLİ HER TAKIMIN İSTEYECEĞİ BİR ANTRENÖR"

Teknik direktör Mustafa Denizli ile görüşüp görüşmediklerinin sorulması üzerine Özbek, şunları söyledi:

"Sayın Denizli, Türkiye'nin bir kıymeti. Çok önemli bir antrenör. Her takımın isteyeceği bir antrenör ama şu ana kadar hiç kimseyle bir temasımız ve görüşmemiz olmadı. Etik de değildi zaten. Hamza hoca ile olan ilişkilerimiz bittiğine göre, bundan sonra Galatasaray'a yakışan her antrenörle görüşeceğiz. En iyisini de seçmeye çalışacağız."

"YERLİ VEYA YABANCI OLABİLİR"

Galatasaray'ın formda olduğunu ifade eden Özbek, "Ligler başladı. Takım formda. Şu anda takımın başında Taffarel ile Orhan Atik var. Son derece yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Galatasaray'da bu görev aksamaz. Yeni teknik direktör yerli veya yabancı olabilir. Bir önceliğimiz yok. Yarından itibaren yapılacak temaslar doğrultusunda gelişmeler netlik kazanacak" şeklinde konuştu.

"YÖNETİM KURULUNUN ALDIĞI BİR KARARDI"

'Galatasaray'ın çok önemli maçları var. Teknik direktör değişikliği elzem miydi?" şeklindeki soruya ise Özbek, "Yönetimin bir değerlendirmesi. Galatasaray'da genel kurulu temsilen yönetim kurulu esastır. Bu da yönetim kurulunun aldığı bir karardı. Dolayısıyla bunu uyguladık" yanıtını vererek sözlerini tamamladı.