Son dönemlerde oldukça sık karşılaşabileceğimiz ve neredeyse her yerde ihtiyaç duyulan çelik soyunma dolaplarının üretimi aslında oldukça meşakkatli ve zor bir süreçtir. Bu kadar çok kullanılması ve tercih sebebi olmasının en önemli nedeni ise dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü olmasıdır. Verilen paranın hakkını sonuna kadar karşılayabilen güvenilir ürünlerdir.

Çelik soyunma dolabı, özellikle iş yerleri, fabrikalar, büyük alışveriş merkezleri, oteller, spor salonları, SPA merkezleri, şantiyeler, atölyeler ve okullardan kullanımı ve dayanımı açısından büyük talep görmektedir. İş yerleri, fabrikalar ve şantiyeler de çelik soyunma dolaplarının tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de iş güvenliği yönetmeliğinde de işçilerin ve çalışanların eşyalarını koyabilecekleri dolapların bulundurulma zorunluluğudur. Özelikle iş yerlerinin çalışanlar üzerine zimmetlediği eşyalar varsa o iş yeri çalışan için soyunma dolabı hizmeti sunmaya iş güvenliği yasaları gereği mecbur tutulmuştur. Oteller, spor salonları ve SPA merkezlerinin de tercih sebebi yine dayanıklı ve sağlam olmasının dışında müşterilerinin eşyaları için tam bir güvenlik hizmeti sağlamak amaçlıdır.

Çelik soyunma dolapları, üretimi için DKP rulo sac kullanılmaktadır. Bu ince çelik sac malzeme büküp kesmek, kaynak yapıp boyayabilmek açısından oldukça ideal ve uygun bir malzemedir. Bu malzeme kıvrımları kesilip düzleştirme işlemine tabi tutulduktan sonra pres makinesine gönderilir. Pres işlemi sırasında da çelik soyunma dolabının istenilen şekilleri ve kıvrımlarına göre delik ve kıvrımlar yapılmaktadır. Bir çelik soyunma dolabını yapabilmek için yaklaşık olarak 60’dan fazla çelik parça kullanılmaktadır. Metal dolaplarının ezme ve delme işlemleri de tamamlandıktan sonra ölçülerine uygun olarak büküm işlemleri de tamamlanmaktadır. Bir çelik soyunma dolabının tamamlanabilmesi için soyunma dolaplarının köşeleri, kapıları, üst ve orta yan kısımlarının bükümü, ayaklarının bükümü, havalandırma panjuru, isimlik ve kilit delikleri kısımlarının da basılması ile birlikte çeliği birleştirme, yapıştırma işlemi olan kaynak işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Tüm şekillendirme işlemi tamamlandıktan sonra boyama ve boyayı da sağlamlaştırmak, çizilmelere karşı çelik soyunma dolabı dayanımını artırmak için tam 200 derecede fırınlama işlemi gerçekleştirilir. Tüm bu işlem dizisinin sonunda da çelik soyunma dolabı teslimata hazır hale gelmiştir. Ürünlerde tercih edilen talebe göre renk boya kullanımı gerçekleştirebilmekteyiz.

Soyunma dolabı üretimi için bu kadar zor ve ciddi insan emeği gerektiren safhalardan geçtikten sonra ciddi bir şekilde dayanıklı hale gelmiş olur. Sektörde bu kadar çok tercih edilir olmamızın en önemli üç nedeni vardır. Öncelikle bu kadar emek isteyen aşamalardan geçirdiğimiz çelik soyunma dolaplarımız son derece uzun ömürlüdür ve 500 kg yüke kadar mukavemet eder. İkinci neden ise, sektördeki diğer çelik dolap üreticilerine göre daha ekonomik fiyatlar sunmamızdır. Üçüncü neden olarak da sözünün eri bir şirket olarak anlaştığımız süre içinde adrese teslimat gerçekleştirmemizdir.