Rize Emniyet Müdürlüğü'nde silahlı saldırı yaşandı. Tayin meselesini görüşmek üzere Altuğ Verdi'nin makam odasına giden Derepazarı trafik şubede görevli polis memuru İsmail S., çıkan tartışma sonucu önce Altuğ Verdi'ye ardından yanındaki personel şube müdürü ve koruma polisine ateş açtı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi. Polis, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Durumu ağır olan Altuğ Verdi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saldırıyla ilgili "Polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, tayin talebiyle makama çıktığı esnada bilinmeyen bir nedenle İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat'ı sol göğsü ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal'ı bacağından yaralamıştır. Yaralılar tedavi altında. Ancak Altuğ Verdi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu" dedi.

SOYLU: EMNİYET GENEL MÜDÜRÜMÜZ RİZE'YE HAREKET EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olaya ilişkin yaptığı açıklamada Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin hastanede olduğunu belirterek, "İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" dedi.

​SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN POLİS GÖZALTINA ALINDI

Rize Emniyet Müdürlüğü'ndeki silahlı saldırıyı gerçekleştiren polis memuru yaralı olarak yakalanarak gözaltına alındı.

RİZE VALİSİ ÇEPER: POLİS MEMURİ DİYEMİYORUM

Rize Valisi Kemal Çeber, saldırıyla ilgili "İlk söylenen, bu arkadaş burada üniversite kazanmış, Derebaşı'ndan il merkezine gelmek istemiş, talebi olmuş. Sanıyorum uygun görülmemiş. Muhtemelen içeride sonuç alamadı. Polis memuru diyemiyorum, o haine de bir takım şeyler sorduk. Sessiz sakin biriydi ama bunun cezasını çekecek" dedi.

ALTUĞ VERDİ KİMDİR?

1989 yılında Polis Koleji'ni bitiren Verdi, 1993 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Verdi, sırasıyla İstihbarat Daire Başkanlığı, Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kosova Barış Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barış Gücü, Mersin Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı'nda değişik rütbelerde görev yaptı.

​28 Aralık 2016'da 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Verdi, 19 Ağustos 2017'de Rize Emniyet Müdürü olarak atandı.