Sağlıklı bir cilt hemen her bayanın ortak arzusudur. Sağlığını kaybetmiş olan bir cildi eski haline döndürmeye çalışmak gerçekten oldukça zahmetli ve ekonomik olarak da oldukça külfetli olabilmektedir. Oysa hiç bunlara gerek duymadan cildin sağlığını korumak oldukça koladır.

Yapılması gereken en önemli şey bilinçli şekilde hareket etmektir.

İşte Güzel Bir Cilde Sahip Olmanın 7 Yolu;

  • Güneş Kreminizi İhmal Etmeyin; Yalnızca yaz dönemlerinde değil, her daim güneş kremi kullanarak cildinizin sağlığını kaybetmemesini sağlayabilirsiniz.
  • Cilt Tipinizi Tanıyın; Cilt tipinizi kesin olarak bilmeden yapacağınız hemen her kozmetik uygulama cildinize iyilik değil aslında kötülük olarak geri dönme riski taşımaktadır. Bu sebeple ürün seçimi yaparken cildinize uygun olduğundan emin olmalısınız.
  • Göz Bölgenize Gereken Hassasiyeti Gösterin; Göz bölgesi hemen herkesin bildiği gibi oldukça ince yapıda ve hassastır. Göz bölgenizi ovalamak veya elinizi sürekli olarak gözünüze sürmek göz çevrenizin hızlı kırışmasına sebep olur. Bu tarz alışkanlıklarınız var ise farkına vararak bir daha yapmamak adına dikkat edin.
  • Cilt Temizliğini Abartmayın; Cildinizi temizlemek adına ürün uygulamalarınızı abartmanız halinde cildiniz incelecek ve kırışıklıklara, kızarıklıklara ve sivilce oluşumuna yatkın hale gelecektir. Bu nedenle cilt tipinize uygun olan bir temizleyici, tonik ve nemlendirici günlük bakımınız ve temizliğiniz için yeterlidir.
  • Ürünlerinizin Son Kullanma Tarihlerine Önem Verin; Alışkanlık halinde nasıl yiyeceğiniz şeylerin son kullanım tarihlerini kontrol ediyorsanız kullandığınız kozmetik ürünlerinkine de bakmanız gerektiğini unutmayın. Kullanım süresi dolmuş ürünler cildinizde geri dönüşü oldukça zor olan zararlar yaratabilir.
  • Sağlıklı Beslenmeye Özen Gösterin; Tükettiğiniz her besin vücudunuzun parçalarında olduğu gibi cildinizde de etkiye sahiptir. Şayet çok fazla işlenmiş, şekerli ya da yağlı ürünler tüketiyorsanız akneli bir cilde sahip olmaya hazır olun. Taze sebze ve meyve bakımından zengin bir yeme alışkanlığına sahipseniz korkmanızı gerektiren bir durum yok demektir.
  • Günlük Cilt Temizliğinizi Göz Ardı Etmeyin; Makyaj yapın ya da yapmayın cildinizin temizliğini yapıp nemlendirmeden asla uyumayın. Aksi takdirde cildinizde kalan makyaj kalıntıları ve günün biriktirdiği kir cildinizin gözeneklerini tıkar ve bu size sağlıksız bir renk, sivilce, kızarık ve kırışıklık olarak geri döner.