Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Sekreteri İletişim Genel Müdürlüğü (DG COMM), medya alanında Parlamento’nun ve kimlik, rol ve politik niteliklerinin daha iyi anlaşılmasını teşvik etmek ve bu anlayışın artışını sağlamak  amacıyla, iletişim faaliyetlerini finanse etmek için (medya) ortaklığı konusunda hibe çağrıları yayınladığını duyurdu.

Bir proje teklifi sunabilmek için, başvuranların daha önce 28 Şubat tarihinden önce “ortaklık” başvurusunda bulunmuş olması gerektiği açıklanırken, yalnızca seçilen ortakların, proje teklifi temelinde bir hibe almaya hak kazanacağı açıklandı.

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, teklif çağrısının gerekliliklerini 31 Mart 2018 tarihine kadar yerine getiren projelerin medya kategorisinde %60 eş-finansman almaya hak kazanacakları belirtildi.

Başvuru sahipleri TV, radyo ve / veya çevrimiçi ortam alanlarında proje teklifi sunabilecek.
Projelerin eş finansman oranı, projenin toplam maliyetinin% 60'ı kadar olacak. 

Ortaklık ve hibe başvuru formları ve önerilen projelerin İngilizce olarak sunulması gerekiyor. Gerekli destekleyici belgelerin çoğu herhangi bir AB resmi dilinde sunulabilecek.

Teklif çağrılarıyla ilgili sorular için [email protected] adresinin kullanılması istendi.

Teklif, katılım formu ve diğer tüm gerekli bilgiler http://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/20150201PVL00100/Grants adresinden elde edilebiliyor.