Beyrut'un merkezindeki bombalı araçla yapılan saldırının özel bir bankayı hedef aldığı bildirildi.

Lübnan İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk, başkent Beyrut'un merkezindeki lüks semtlerden Verdan'da gerçekleşen patlamanın özel bir bankayı hedef aldığını söyledi.

Meşnuk, patlamada bankanın hedef alındığının çok açık olduğunu ve patlama sonucunda herhangi bir yaralanma vakasının bildirilmediğini ifade etti.

Öte yandan AA muhabirinin Lübnan Kızılhaç'ı yetkililerinden alınan bilgide ise patlama sonucu 2 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

Ayrıca yerel basında, patlamada yaralanan iki kişinin, hedef alınan bankanın güvenlik görevlileri olduğu yer aldı. Hedef alınan bankanın genel müdürü Saad Ezheri, yaptığı açıklamada bankalarının hedef alınma sebebini bilmediğini ve daha önce herhangi bir tehdit almadıklarını söyledi.

Ezheri, bankalarının Lübnan'daki hiç kimseye ve gruba ayrımcılık yapmadığını ve patlama sebebi hakkında konuşmak için soruşturmanın tamamlanmasını bekleyeceklerini açıkladı.

Lübnan emniyetinden alınan bilgilerde ise patlamada 13 ile 15 kilogram arası patlayıcı madde kullanıldığı ifade edildi.

Hedef alındığı iddia edilen bankanın dış cephesinin cam kaplama olduğu ve yaralanmaların, patlama sırasında etrafa saçılan cam kırıkları nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Yerel basında patlamanın iftar saatinde meydana gelmesi nedeniyle olayın az hasarla atlatıldığı belirtildi.

Ayrıca patlama yerindeki işyerlerinde ve park halindeki araçlarda maddi hasar meydana gelirken güvenlik güçleri olay yerini güvenlik kordonu altına aldı.

Beyrut'taki Kanada Büyükelçiliği, cuma günü vatandaşlarına Beyrut'un merkezinde yer alan Hamra Caddesindeki restoranlar, turistik yerler ve kalabalık alanlardan uzak durulması uyarısı yapmıştı. Patlamanın gerçekleştiği Verdan, Hamra Caddesine çok yakın bir bölgede yer alıyor.

Öte yandan Lübnanlı siyasiler patlamanın ardından sosyal medya ve basın üzerinden mesajlar verdi. Lübnanlı siyasilerden eski başbakan ve Müstakbel Hareketi Lideri Saad Hariri saldırıyı kınayarak, Lübnan'ın terörizmle, bomba ve suikastlerle savaşının uzun olduğunu ama bu savaştan zaferle çıkacağını söyledi.

Lübnanlı Dürzi lider ve İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Velid Canbolat ise yerel basına yaptığı açıklamalarda, saldırının Lübnan ekonomisini ve bankacılık sistemini hedef aldığını belirtti. Canbolat, Amerika'nın Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırımları konusunda diyaloğun devam etmesi çağrısında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta Lübnan Merkez Bankası, ABD'nin Hizbullah'ın finansal hareketlerine yönelik yaptırım kararlarıyla uyumlu olarak Hizbullah'la bağlantılı 100 banka hesabını kapatmıştı.