Nijer'in güneydoğusundaki Diffa bölgesi yakınlarındaki bir köyde Boko Haram'ın düzenlediği saldırıda 7 polisin öldüğü, 12 polisin de yaralandığı bildirildi.

Boko Haram örgütü, Diffa bölgesindeki saldırılarına bugün de devam etti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, örgüt tarafından bölgedeki bir köye düzenlenen saldırıda 7 polis hayatını kaybetti, 12 polis yaralandı.

Saldırının, dün bakanlardan oluşan bir heyetin, Boko Haram'ın saldırılarına maruz kalan köyde incelemeler yapmak üzere bölgeyi ziyaretinden kısa bir süre sonra gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ay başında Nijer'in güneydoğusundaki Bosso kentinde, ordu güçleri ile terör örgütü Boko Haram militanları arasında çıkan çatışmalarda 32 asker ölmüş, 15 asker yaralanmıştı.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar yaklaşık 17 bin kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden olmuştu. Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.