AA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunan Enbar Vilayet Meclisi Üyesi Taha Abdulgani, "IŞİD, Enbar vilayetinin kent merkezini halen kontrolü altında tutuyor. Şimdi ise Fırat Nehri üzerinde inşa edilen Ramadi Barajı'nın kapaklarını kapattı" dedi.

"STRATEJİK HAMLE"

"IŞİD'in baraj kapaklarını kapatma stratejisi iki türlü tehlike arz ediyor" diyen Abdulgani, "Birincisi güneydeki ailelerin kullandığı tek içme suyu ellerinden alınıyor. IŞİD stratejik hamlesi gereği Fırat Nehri'ndeki su seviyesine indirerek militanlarıyla kentin çevresindeki Halidiye ve Habbaniye bölgelerini abluka altına alan güvenlik güçleri arasındaki duvarı kaldırmış oluyor. Böylece yeni saldırı stratejisi ve taktiği içerisinde olduğu ihtimali yüksek. İkincisi ise Ramadi Barajı'nın dolmasıyla ilerde kapaklarının açılması halinde sel tehlikesi ortaya çıkar."

Musul'dan sonra Irak'ın ikinci büyük Sünni kenti olan Enbar'ı da IŞİD kontrol ediyor. Irak ordusu ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi (Halk Toplulukları) güçleri, geçtiğimiz günlerde Suriye ile stratejik güzergah konumundaki Ramadi'ye yönelik "Lebbeyke Ya Irak" adlı 3 koldan askeri operasyon başlatmıştı.

Kent merkezine ulaşmak isteyen Iraklı güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasındaki çatışmalar halen sürüyor.