9. Pulya Festivali 18-27 Ağustos tarihlerinde yapılıyor.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir ve festival düzenleme komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, festival programı açıklandı.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçen yıl inşaat çalışmalarından ötürü Pulya Festivali’nin yapılamadığını belirterek, bu yıl 9. cusunun yapılacağını söyledi.

Festival kapsamında 2. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin de yapılacağını vurgulayan Demir, festival programının birbirinden güzel etkinlikler içerdiğini kaydetti.

Belediye meclis üyesi Atalay Talaykurt da basın toplantısında festival programını açıkladı.

Taklaykurt, festivalin 18 Ağustos Cuma günü yapılacak kortej ve ardından gerçekleştirilecek açılış töreni ile Umut Albayrak
konseriyle başlayacağını dile getirdi.

Çeşitli sportif ve kültürel aktivitelerin yanında sanatsal aktiviteler de yapılacağını anlatan Talaykurt, festivalde 23 Ağustos’da Türkiye’nin ünlü sanatçısı Yaşar’ın konserinin yer alacağını söyledi.

24 Ağustos’da ise Anadolu Ateşi dans gösterisinin yer alacağını belirten Talaykurt, birbirinden renkli etkinliklerin ardından 27 Ağustos’da festivalin sona ereceğini sözlerine ekledi.