Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Ekim ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adayları bir açık oturumda bir araya gelmeye davet etti. Birlik, bu oturumda adayların projelerini ve fikirlerini seçmenle paylaşmasının, demokratik tartışmalara katkı sağlayacağını vurguladı.

Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği kompleksinde adayların bir araya gelerek fikirlerini yarıştırmalarını ve seçmenin kime neden oy vermesi gerektiğini anlatmalarını arzu ediyoruz” denildi. Açıklamada, oturumun tüm tartışmalara da noktayı koyacağı kaydedildi.

Erhürman, KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği ve Türkiye Sigorta Birliği'ni kabul etti
Erhürman, KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği ve Türkiye Sigorta Birliği'ni kabul etti
İçeriği Görüntüle

Moderatörlüğü Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından üstlenilecek açık oturumda, meslektaşların adaylara sorular yönelteceği; belirli oranda seçmen temsilcilerinin de programa katılmasının demokratik bir yayın sağlayacağı belirtildi.

Ayrıca birlik, adayların davet edilmeleri halinde seçimle ilgili program yapan tüm medya çalışanlarının programlarına birlikte katılmasının demokrasiyi zenginleştireceğine dikkat çekti.