ULUÇAY: “ÇOCUKLARIMIZA DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE, DAHA İYİ BİR GELECEK, UZLAŞI KÜLTÜRÜ VE BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAYAN BİR DÜNYA İNŞA ETMEK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, çocuklara daha temiz bir çevre, daha iyi bir gelecek, çatışma kültüründen uzak, uzlaşı kültürü içerisinde savaşların son bulduğu barış içerisinde yaşayan bir dünya inşa etmenin görev olduğunu vurguladı.
Uluçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocukların geleceğin teminatı olduğuna vurgu yaptı. 

Çocuklar için daha temiz bir çevre, daha iyi bir gelecek, çatışma kültüründen uzak uzlaşı kültürü içerisinde savaşların son bulduğu barış içerisinde yaşayan bir dünya inşa etmenin herkesin görevi olduğunu dile getiren Uluçay, mesajında şunları kaydetti:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günü olan 23 Nisan'ın, Atatürk tarafından siz çocuklarımıza Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi bugünün anlam ve önemini daha da güçlendirmektedir.Bugünün çocukları dünyamızın geleceğidir. 
Siz çocuklarımıza daha temiz bir çevre, daha iyi bir gelecek, çatışma kültüründen uzak uzlaşı kültürü içerisinde savaşların son bulduğu barış içerisinde yaşayan bir dünya inşa etmek hepimizin görevidir.
Bu sebeple; gelişen, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi özümsemiş insan haklarına saygılı bireyler olmanız biz büyüklerin sorumluluğunda olacaktır.
Sizlerin de bu ilkelerden asla geri durmadan sorgulayan ve biz büyüklerden daha güzel bir dünya talep edeceğinizden emin olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının barış içinde olacağı bir yaşam dilerim.”

* * * 

DP GENEL BAŞKANI VE MALİYE BAKANI DENKTAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Denktaş yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümü olan bugün, Türk Milleti’nin en parlak sayfalarında tarihteki yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti, 98 yılda her alanda büyük kazanımlar elde etmiş, gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarılara ulaşmıştır.”

DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Denktaş, Atatürk’ün, Türk ulusunun bağımsızlığının ilan edildiği bu günü çocuklara armağan ederek, aynı zamanda tüm dünya çocukları için bir bayram haline getirdiğini belirterek; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor ve onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, mesajını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklar için söylemiş olduğu sözüyle noktaladı: ”Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.”

* * * 

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN’ÜN 23 NİSAN MESAJI

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, çocuklar arasında oluşturulacak sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarının, huzur ve barış içerisinde bir dünyanın temeli olduğunu söyledi. 

Özgürgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Dünyada kutlanan tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevgi ve şefkatle kutluyorum” dedi. 

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarının çocuklar aracılığıyla paylaşılan özel bir bayram olduğunu kaydeden Özgürgün, “23 Nisan, dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir” dedi. 

Mustafa Kemal Atatürk milli iradenin hayat bulduğu 23 Nisan’ı bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken, çocukların değerine dikkat çektiğini belirten Özgürgün, “Çocuklarımız bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatı, bedeller ödeyerek kazandığımız bu vatan topraklarının gelecek sahipleridir. O nedenledir ki özgürlüğün ve egemenliğin önemini unutmadan milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak ve yaşatmak hepimizin görevidir” dedi.

* * * 

KIBRIS TÜRK EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği, egemenliğin ulusal varlık açısından önemine işaret etti.

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği, 23 Nisan dolayısıyla mesaj yayımladı. 

“Egemenlik hakkının Padişahtan millete geçtiği gündür 23 Nisan. Milletimiz, bu hakkını, yurdumuzu ele geçirmek isteyen dış düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapma gafilliğine düşmüş olan padişahlık yönetimine karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle, egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelmektedir.” denilen mesaj şöyle devam etti:

“İşte bu yüzdendir ki, Egemenliğin kayıtsız şartsız Milletin olduğunu vurgulamak ve bunu sonsuza dek sürdürmek için 23 Nisanı yüce Atatürk geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ederek, şu sözlerle Türk milletine mesaj vermiştir; 
‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.’

Karanlıktan aydınlığa çıkışın dönüm noktası olan bu anlamlı günde başta Türk milletinin ve toplumumuzun 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, insan haklarına saygı, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik dolu günler dileriz.”

* * *

KIBRIS TÜRK MÜCAHİTLER DERNEĞİ’NDEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI...

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar tarafından yayımlanan mesaj şöyle:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98’inci yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.Tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı ileri taşımak ve başarmak için Erzurum ve Sivas Kongreleriyle sağladığı Kuvai Milliye birlikteliği sonucunda Ankara’da 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığı önemli ve tarihi bir gündür.

Türkiye Büyük Millet Meclisi; “Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletindir” düsturu ile açılmış ve hem kurtuluşun hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin halk iradesine dayanan sağlam temelinin atıldığı tarihi bir günün yıldönümüdür.

Her zaman her konuda hep ileriyi gören Büyük Ata, bugünü çocuklara armağan etmiştir. Uzun savaş döneminde yetişmiş insan gücünü ve gençliği kaybetmiş olan Türk Ulusu’nu yeniden ayağa kaldırmak ve modern dünyada yerini almak için yeni nesillere dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini güvenceye almak için çocuklara ve onların iyi yetiştirilmelerine olan ihtiyaç ve önemi vurgulamıştır.

Geleceğimizin, egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın güvencesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik coşkusu dünya var oldukça devam edecek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Anavatanı ile birlikte sonsuza dek yaşayacaktır.”

* * *

AKBAYIR: “YAPICI, YENİLİKÇİ VE BİLİMLE DONATILMIŞ GENÇLER YETİŞTİRMEYE HİÇ YORULMADAN DEVAM EDECEĞİZ

 Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES), eğitimciler olarak amaçlarının; toplumun varlığını ve devletin birliğini özenle koruyan, cumhuriyetine sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalan, çalışkan, paylaşan, cesur, kişilikli, yapıcı, yenilikçi ve bilimle donatılmış gençler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

KIBTES Başkanı Bilal Akbayır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk milletinin; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olduğunu, cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza ettiğini ve etmeye devam edeceğine inandıklarını belirtti.

Akbayır, “Bu bağlamda Kıbrıs Türk öğretmenleri ve eğitim çalışanları olarak bizler, toplumun varlığını ve bağımsız-egemen devletinin birliğini özenle koruyan, cumhuriyetine sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çalışkan, paylaşan, cesur, kişilikli, yapıcı, yenilikçi ve bilimle donatılmış gençler yetiştirmeye hiç yorulmadan devam edeceğiz” dedi.

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Akbayır, şehitlere rahmet diledi.

* * *

GÜRCAFER'İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’ın mesajı şöyle:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı, mutlu, eğitimli ve özgür bireyler olarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamak biz yetişkinlerin en önemli görevidir. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi ve ülkeye faydalı bireyler olmaları bizlerin elindedir. İnanıyorum ki, çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde, ülkesini seven, ufku geniş bir nesil olarak yetiştirmeyi başardıkça geleceğe daha da güvenle bakabileceğiz.

Çocuklarımıza bu anlamlı günü hediye eden Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.’

Öte yandan, gerek bireysel olarak gerek toplumsal olarak, çocuk hakları konusunda daha fazla hassasiyet göstermemiz gerekmektedir. Çocuk ihmal ve istismarı, çocuk tacizi ve çocuk işçiliği gibi olaylara karşı önleyici tedbirler alınmalı ve hiçbir şekilde müsamaha gösterilmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşama sevincimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”

* * *

GÜNGÖRDÜ’NÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bugünü tüm dünyaçocuklarına bayram olarak armağan ettiği gündür. Hepimizin ortak sorumluluğu geleceğimizi emanet ettiğimizçocuklarımız ve gençlerimizin haklarına saygılı, onlara güven ve sevgi dolu, adaletli ve yaşanılır bir dünya bırakmaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında temennim; çocukların istismar edilmediği, en iyi koşullarda eğitim aldığı, huzur içinde yaşadığı barış dolu bir dünyadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutlar, mutlu yarınlar dilerim. 

* * *

ÖZYİĞİT: “ATATÜRK’ÜN İLKELERİ IŞIĞINDA YOLUMUZU BULMAYA VE GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümü olduğunu vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan bir varoluş mücadelesinin ve sonrasında bir ülkenin yeniden ayağa kalkmasının önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920 gününün yıldönümü” dedi.

Öncelikle Türkiye’de, burada Kıbrıs’ta ve dünyanın dört bir tarafında yaşayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu onurlu gününü en samimi duygulara kutlayan Özyiğit, Büyük Önder Atatürk’ün izinde başlayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile güçlü bir kurumsallaşmanın ilk adımları atılan mücadelenin, neredeyse bir asır geçmesine rağmen hala kendilerine ilham kaynağı olduğunu belirtti.

“ATATÜRK’ÜN İLKELERİ IŞIĞINDA YOLUMUZU BULMAYA VE GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Özyiğit, “Aradan geçen 98 yıla rağmen Atatürk’ün hayranlık verici ilkeleri ışığında yolumuzu bulmaya ve geleceğimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Onun ideallerinin bugün hala daha hepimizin yaşamında ve yüreklerimizde yer etmesi bizler için mutluluk vericidir” diyerek, Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olan 23 Nisan gününü çocuklara armağan etmesinin ise onun temelini attığı yapının geleceğine ne kadar önem verdiğinin bir simgesi olduğunu söyledi.

Özyiğit, Türk Milleti’nin gönlünde, bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın her yıl yurdumuzda ve yurt dışındaki temsilciliklerde, bütün kurumlarda ve okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanarak birlik ve beraberliğin, geleceğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil ettiğini kaydetti.

“Bu önemli günde geçmişte yaşanan onurlu mücadeleleri, bugünlere hangi zorluklarla geldiğimizi ve bugün attığımız her adımda çocuklarımızın geleceğini, onların yaşayışını nasıl şekillendirdiğimizi bir kez daha hatırlamak ve birbirimize hatırlatmak boynumuzun borcudur” diyen Özyiğit, bu bilinçle her birimize düşen görevin, bizlere miras kalan sosyal ve kültürel değerleri, yurdumuzun zenginliklerini sürdürülebilir kılmak ve bozmadan onlara bırakmak olduğunu vurguladı.

Özyiğit mesajına şöyle devam etti;

“Onları, ileride dünyadaki yaşıtları ile rekabet edebilir donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmek için her gün daha fazla çalışmamız gerekmektedir.

Kendi kültürlerine ait değerlere ve geçmişlerine sahip çıkarken, değişen dünyaya ve teknolojik gelişmelere adapte olabilecekleri ortamı çocuklarımıza sunabilmeliyiz.

Onlara birarada durabilmeyi, birlikte üretebilmeyi, birbirlerinin farklılıklarının zenginliğe çevirebilecekleri hoşgörü kültürünü öğretebilmeliyiz.

Onların sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesi için gerekli çevreyi ve alışkanlıkları kazandırmak için her gün daha fazla çaba göstermeliyiz.”

“MÜREFFEH BİR YAŞAM SUNABİLMENİN YOLU, ÜLKEMİZİ DOĞRU, PLANLI VE AKILCI YÖNETMEKTEN GEÇER”

Çocuklara gelecekte müreffeh bir yaşam sunabilmenin yolunun, ülkeyi doğru, planlı ve akılcı yönetmekten geçtiğini ifade eden Özyiğit, geçmiş yıllarda bu anlamda toplum olarak sosyal, siyasal ve ekonomik bazı hatalar yaptığımızı da kabul etmek durumunda olduğumuzu dile getirdi.

Özyiğit, önemli olanın bu hatalardan dersler çıkarıp, her bir adımı doğru planlayarak geleceği inşa etmek olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok daha zor şartlardan bir ülkeye nasıl özgüven kazandırdığı bizlere kılavuz olmalıdır” dedi.

Çocukların ileride bağımsız, çağdaş ve güçlü bir yapıda, özgür, üretken, sorgulayan ve kendini geliştiren bireyler olarak yetişmeleri için temelleri bugün atmak gerektiğini belirten Özyiğit, “Bilimsel, demokratik ve laik bir eğitim sistemi çatısı altında gençlerimizi yarınlara hazırlamalı, onlara kendilerini güvende hissedecekleri barış içinde bir ülke sunmalıyız” dedi.

Özyiğit, bu anlamda hem toplumsal barışın, hem de toplumlararası barışın ne kadar önemli olduğunu  hatırlatarak, Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözlerine yakışır bir yurt yaratmak için hiçbir zaman geç olmayacağını söyledi.

Özyiğit, mesajını şöyle tamamladı;

“Geleceğin Teminatı Sevgili Çocuklarımız;

Sizlerin bu özel ve anlamlı gününde, bizler için ne kadar değerli olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak ve aldığımız her görevde her an sizleri düşünerek adım attığımızı ifade etmek isterim.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hepimiz için çok büyük bir anlam ifade etmektedir çünkü Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İstikbal sizlersiniz!’.

Bu duygu ve düşüncelerle başta bugünü değerli kılan çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

* * *

ARIKLI: “YAVRULARIMIZ, MİLLETİMİZ VE ORTAK DEĞERLERİMİZ İÇİN UMUT VE GÜVEN KAYNAĞIDIR”

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı 23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arıklı mesajında şunları kaydetti:

“23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır. Yüce milletimizin geleceği olan yavrularımız, milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağıdır. Tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.”

* * *

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN 23 NİSAN MESAJI

KKTC Karadeniz Kültür Derneği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, nedeniyle mesaj yayınladı.

Dernek, 23 Nisan’ın tarihteki önemine değinerek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak olan, kalpleri vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

Karadeniz Kültür Derneği, bütün dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

 * * *

SAVAŞAN: “23 NİSAN DÜNYA BARIŞI’NA KATKIDA BULUNUYOR”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, Dünya’daki ilk  çocuk bayramı olan 23 Nisan’ın Dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesine imkan vererek Dünya barışına da katkıda bulunduğuna dikkat çekti. 

Savaşan, “Geleceğimizin teminatı olan çocukların, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan, millet ve insan sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çalışkan ve düşünceli bireyler olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir”  dedi.

 * * *

MDP, ULU ÖNDERİN ÇOCUKLARA ARMAĞANI ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMINI COŞKU İLE KUTLADIKLARINI BELİRTTİ

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş Ulusal Egemenlik Bayramını coşku ile kutladıklarını belirtti.

MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, 23 Nisan nedeniyle yayınladığı mesajda, “Biliyoruz ki; ‘Egemenlik’ her ulusun sahip olabildiği bir ayrıcalık değildir. 23 Nisan tarihi, Yüce Türk ulusunun emperyalizme direnişinin ve emperyalistleri mağlup etmesinin nişanesidir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, yakın tarihimizin tartışmasız en büyük önderi ve başkumandanı olduğunu belirten Büsküvütçü, Atatürk’ün inanılmaz hoşgörüsü ve teveccühü sayesinde her yıl olduğu gibi bugün de "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını" bir şölen havası ile kutlama imkanına sahip olunduğunu kaydetti.

* * * 

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU, GELECEĞİN ÇOCUKLARININ, GÖZLERİ GİBİ PARLAK VE IŞILTILI OLMASINI DİLEDİ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 23 Nisan’ın Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara duyduğu sevgi ve güvenin göstergesi olduğunun altını çizerek, “Çocuklarımız, milletimizin en değerli varlığı, barışın, kardeşliğin ve sevginin temsilcileri, geleceğimiz, güvencemiz ve umudumuzdur” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98’nci yılı nedeniyle mesaj yayınlayan Ataoğlu, 23 Nisan 1920’de, Türk Milleti’nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılarak ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun bütün Dünya’ya duyurulduğunu belirterek, Dünya’nın geleceğinin çocukların gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını diledi.

Bakan Ataoğlu mesajının sonunda “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın Cumhuriyetin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazileri, rahmet ve şükranla anıyor, geleceğin teminatı olan Dünya’daki bütün  çocukların bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

* * * 

MİLLİ İRADEYE SAYGI PLATFORMU VE KKTC YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI MESAJLA KUTLADI

KKTC Milli İradeye Saygı Platformu ve KKTC Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, bugün Büyük Millet Meclisi’nin 98. Kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Talip Sancar başkanı olduğu iki kurum adına ayrı ayrı yaptığı açıklamada, “Bugün kadim vatanımızın işgal edildiği, yüce Türk milletinin kuşatıldığı bir dönemde milli irade esas alınarak açılan Gazi Meclisi’mizin 98. kuruluş yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

* * *