Belçika’daki Robinson Club üyelerinin, Avrupa ülkelerinde bazı yetimhanelere yönelik başlattığı  yardım kampanyası ve bunun yanında Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtmak amacıyla başlattığı tanıtım kampanyasının  bir parçası olan , otobüs  bugün Girne’ye ulaştı.

8 Ekim tarihinde Belçika’nın Volselaar kasabasından yola çıkan ve  Lüksemburg, Almanya Avusturya ,Slovenya , Hırvatistan , Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta son bulan , 5 bin kilometreyi aşan yolculuk  kapsamında, Hırvatistan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs’taki yetimhanelere, Volselaar kasabası halkının topladığı çeşitli bağışlar ulaştırılırken , ayrıca otobüs üzerine yerleştirilen “Expedition North Cyprus” (Kuzey Kıbrıs’ı Keşfet) sloganlı afişle Kuzey Kıbrıs’ın turistik tanıtımına katkı sağlandı.

Otobüsü ve Robinson Club üyelerini Girne’de , organizasyonun  gerçekleşmesine  katkı sağlayan Bağımsız milletvekili Hasan Taçoy ve Girne Belediye  Başkanı  Nidai Güngördü karşıladı.

Etkinliği organize  eden Robinson Club üyeler adına konuşan Jentoff Celen, 5 bin kilometreyi aşan yolculuk boyunca 10 ülkeden geçtiklerini belirterek, organizasyonun son ayağı olan Kuzey Kıbrıs’a ulaşmaktan mutluluk duyduklarını  ifade etti.

5 BİN EURO'LUK BAĞIŞ

Organizasyonun  3 ayrı projeyi kapsadığını dile getiren Celen, bu kapsamda,  bin 300 oyuncak ayının  yetimhanelere ulaştırılmak üzere  Zagrep’te Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini , Bulgaristan’da yetimhanelere  oyuncak bağışı yapıldığını ve  Kuzey Kıbrıs’ta da, Lefkoşa’da bulunan Kimsesiz çocuklar yuvasına , oyun alanının düzenlenmesi  ve diğer ihtiyaçlarının tamamlanması için 5 bin Euroluk bağış  yapılacağını  anlattı.

Celen konuşmasının sonunda organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, de, Avrupa’daki çeşitli yetimhanelere katkı sağlama yanında,  Kuzey Kıbrıs turizmi de tanıtacak organizasyonun gerçekleşmesine katkı  koyan milletvekili Hasan Taçoy’a, Robinson Club üyelerine  teşekkür etti

Güngördü, belediye  olarak bu anlamlı organizasyona  her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını da  ifade etti.

15 GÜNLÜK YOLCULUĞUN ARDINDAN KKTC'YE GELDİ

Organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan  bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy da, Avrupadaki yetimhanelere katkı  sağlamak ve Kuzey Kıbrıs’ın turistik tanıtımına katkı yapmak amacıyla  Belçika’nın Volselaar kasabasından  yola çıkan  otobüsün , 15 günlük yolculuğun ardından KKTC’ye geldiğini belirtti.

Robinson Club üyeleri ve Belçika’nın Volselaar kasabası halkının gönüllü çalışmalarıyla toplanan  bağışların Hırvatistan , Bulgaristan ve  Kuzey Kıbrıs’taki yetimhanelere ulaştırılacağını  söyleyen Taçoy, organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan  Robinson Club üyelerine , Volselaar kasabası  halkına, belediyesine, Antwrep  bölgesi siyasetçilerine, KKTC Dışişleri Bakanlığı Brüksel temsilciliğine ve Girne Belediyesi’ne  teşekkürlerini sundu.

Tüm organizasyonun gönüllülerin katkılarıyla  gerçekleştiğini anımsatan Taçoy,yardım kampanyası için yola çıkan otobüsün, ayrıca KKTC’nin turistik tanıtımını da yaptığını anımsattı.

Volselaar ve Girne’nin kardeş şehir olması için girişimlerin başladığını ve bunun iki şehir arasında  ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını söyleyen Taçoy, bu organizasyonun devamlılığını  sağlamak için çalışacaklarını da ifade etti.