Bedesten’de yer alan etkinlikte konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Selçuk Gürkan, topluma avukat olarak hizmet eden oğlu Akan Gürkan’ın adını yaşatmak için AGEV’i kurduklarını anlattı. Selçuk Gürkan, Vakfın eğitime katkı sağlamasını umduklarını söyledi.

Vakıf hakkında bilgi veren Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selen Necat Gürkan da hedeflerinin eğitim bursları aracılığı ile başarılı ancak eğitimlerini sürdürmekte zorlanan gençlere sunulacak olanaklarla dezavantajları ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti.

Vakıf’ın lise seviyesinden yüksek öğrenim seviyesine kadar burs yönetmeliğinde aranan şartları karşılayan öğrencilere eğitim bursları vermeye başlayacağını kaydeden Selen Necat Gürkan, Vakıf’ın ayrıca gençler için Mentorluk ve Staj Programları düzenleyeceğini belirtti.

Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Mütevelli heyeti üyesi Ayşe Gürkan Yücel ise hem öğrencilere sağlanacak eğitim burslarına kaynak oluşturmak  hem de gençlerin gelişimine karkı koyacak etkinlik ve projeleri hayata geçirmeyi tasarladıklarını söyledi.

Eylül 2018 itibarıyla AGEV’in lise seviyesinde eğitim bursları vermeye başlayacağını anlatan Yücel, projeleri arasında Vakıflar İdaresi ile istişare içinde tenis, basketbol gibi sporların rahat ve güvenli bir ortamda yapılabileceği çağdaş bir tesisi hayata geçirmenin olduğunu da kaydetti.

Yücel, kendileri ile aynı hedefleri benimseyen bağışçılara AGEV’e destek vermeye davet etti.