Volkan Basın Yayın Ltd. Yetkili Direktör ve Sekreteri Aydın Akkurt, gazetenin isim ve tüm imtiyaz haklarının Volkan Basın Yayın Ltd’e ait  olduğunu,  bununla ilgili tüm belgelerin  Şirketler Mukayyitliği’nde bulunduğunu, yasalar gereği Volkan  adının hiç kimse veya başka  bir şirket tarafından kullanılamayacağını ifade etti. 

Akkurt, yaptığı yazılı açıklamada, “Gelişmeler  sonrasında yasal haklarımızı kullanarak  Hüseyin Macit Yusuf,  bu gazeteyi hazırlayan Ziya Emir ile çalışanları, bu gazeteyi basmasına rağmen bunu gizleyen Girne Grafik  Ltd. sahibi Ünal Aydoğan  ile  yasalara aykırı şekilde bu gazeteyi dağıtan ve  yayanlar hakkında  dava açılması için avukatımız yetkilendirilmiş ve yasal girişimler başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. 

“BAŞKASI TARAFINDAN KULLANILAMAZ”

Akkurt, Volkan gazetesinin, 2001 yılında kurulan Volkan Basın Yayın Ltd. tarafından yayın hayatına sokulduğunu, açılan davalar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle  belirli sürelerde yayın hayatına ara vermiş olup, günümüzde yeniden yayınlandığını belirtti. 

Gazetesinin isim ve tüm imtiyaz haklarının Volkan Basın Yayın Ltd’e ait  olduğunu,  bununla ilgili tüm belgelerin  Şirketler Mukayyitliği’nde bulunduğunu kaydeden Akkurt, yasalar gereği olarak da  Volkan  adının hiç kimse veya başka  bir şirket tarafından kullanılamayacağını ifade etti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Geçtiğimiz Mayıs ayında  Ziya Emir adlı kişi  TAK’a yaptığı açıklamada Özgür Volkan Basın Yayın Ltd. adında bir şirket kurduğunu açıklamış ve bir süre Özgür Volkan adında bir gazete yayınlamıştır. Volkan Basın Yayın Ltd’nin Şirketler Mukayyitliği’ne  yazılı olarak yaptığı şikayet ve Başsavcılıktan alınan görüş neticesinde Özgür Volkan Basın Yayın Ltd’nin kaydı yapılmamıştır.  Şirketler Mukayyitliğinde kaydı olmayan bu şirket, yasalara aykırı şekilde Özgür Volkan adlı gazeteyi  yayınlamaya devam etmiş, yapılan suç duyurusu  neticesinde de  Başsavcılığın talimatıyla bu gazete hakkında polis tarafından  soruşturma başlatılmış ve gazete yayın hayatına son vermek zorunda kalmıştır. Bütün bu yasal girişimler ve gelişmeler  Volkan adının Volkan Basın Yayın Ltd’ne ait olduğunu göstermektedir. 

Uzun bir zamandan beri KKTC’de bulunmayan ve şu an Türkiye’de yaşayan  Hüseyin Macit Yusuf,  Volkan  gazetesinin sahibi olduğunu  ileri sürerek,  seçim döneminin başlamasıyla birlikte 11 Aralık 2017  tarihinde TAK’a yaptığı açıklamada Direniş Basın Yayın Ltd’nin  ve Volkan gazetesinin sahibi olduğunu  ileri sürerek,  13 Aralık tarihinden itibaren Volkan adında bir gazete yayınlamaktadır.  Bunun yanı sıra gazetemizin logosunu da taklit etmekte,  gazetemize benzemek için  gazetemizin  ön sayfasında yer alan banka ve kurumların reklamları ile  arka sayfamızda yer alan siyasi partilerin reklamlarını söz konusu banka, kurumlar ve siyasi partilerden izin almadan aynen yayınlamakta ve uyarılmasına rağmen bunu sürdürmektedir.”

Hüseyin Macit Yusuf’un, KKTC Basın Yasası’nda  gazetelerin künyesi ile ilgili olarak belirtilen  yasal zorunluluklara da uymadığını savunan Akkurt, bu gazetenin nerede basıldığının  künyesinde yer almadığını kaydetti. 

Akkurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“Bu gazete  baskı yeri olarak  var  ise olmayan Volkan Tesisleri diye bir yer gösterilmektedir.  Bu KKTC Basın Yasası’na göre suçtur ve ceza gerektirir. 

Bu gazetenin künyesinde sahibi olarak gösterilen Direniş Basın Yayın Ltd ise  çek yasağında olup, hakkında  açılan  onlarca  alacak davası vardır. Uzun bir  dönemden beri  faaliyette bulunmayan bu şirket  yıllardır Şirketler Mukayyitliği’ne de faaliyet raporunu sunmamıştır. 

Bir kez daha  belirtmek gerekir ki; Volkan Basın Yayın Ltd ile Direniş Basın Yayın Ltd iki ayrı şirkettir ve Volkan  gazetesinin isim ve imtiyaz hakları Volkan Basın Yayın Ltd’ne aittir.   

Hüseyin Macit Yusuf tarafından yasalara aykırı  şekilde yayınlanan bu gazete Volkan gazetesi ile yöneticilerini hedef alırken, yalana ve iftiraya dayalı çok çirkin saldırı, küfür ve hakaretlerde bulunmaktadır.  Hüseyin Macit Yusuf, Volkan gazetesinin kendisine ait olduğunu iddia ediyorsa, mahkemelerin yolu açıktır ve yargıya başvurmalıdır.”