Onur Ulağ - Hüseyin Çiçek

Trafik kazalarının hızla artması nedeniyle, halktan gelen tepkileri dikkate alan polis, Girne ve Gazimağusa’da yoğun denetimler gerçekleştirdi. Sadece Girne’de 800 aracım kontrolden geçirildiği belirtilirken,  bunların 170 tanesi ruhsat, sigorta, ehliyet eksikliği gibi nedenlerden dolayı rapor edildi.

Cuma gecesi başlayan ve dün sabahın erken saatlerine kadar devam eden denetlemelerin sonucunda 77 araç da, sürücülerin aşırı alkollü veya aşırı süratli olması nedeniyle trafikten men edildi.

KKTC gibi küçük ülkelerde polisiye tedbirlerin önemine dikkat çeken vatandaşlar, Diyalog TV’nin sık sık ekranlara taşıdığı uyarıyı anımsatarak “Polisimizden daha çok denetim, yollarda güven istiyoruz”dedi.

Personel sıkıntısı çeken polisin, hükümet yetrkilileriyle bir an önce masaya oturup münhal ilan etmesini ve hızlı bir şekilde eğitimlerin başlatılmasını isteyen vatandaşlar “araç kullananlar alkolün sınırını da, sürat yapmadan araç kullanmayı da bilecek. Ya da cezasını çekecek”dedi. 

POLİSE İHBAR YAĞDI

Gazimağusa polisi de önceki gece vatandaşlardan gelen ihbar üzerine denetim yaparak 4 sürücüyü aşırı alkol nedeniyle trafikten men etti. Ayrıca bu sürücülerin ehliyetlerine de el koydu. 

Sürücülerden bir tanesinin aşırı derecede alkol yüzünden kontrolsüz bir şekilde araç kullandığını fark eden ve polise ihbarda bulunan vatandaşlar, bu tür insanlar yüzünden yollarda can güvenliğinin kalmadığını belirterek yetkilileri göreve davet etti.  

Bu arada polisin yaptığı denetimlerdeisminin baş harfleri M.T. (E-27) olan şahsın yönetimindeki araçta bir adet tahta sopa, S.D’nin (E-35) yönetimindeki araçta ise bir adet beyzbol sopası buldu. Adı edilenler hakkında yasal işlem başlatıldı.