Haberal Kıbrıslı gazetesidnen Rabia Çakmak'ın haberine göre; Hükümet Belediye seçimlerinin tarihini değiştirmeye hazırlanıyor. Haziran ayının son Pazarında (24 Haziran) yapılması gereken seçimler üniversite sınavları nedeniyle 1 hafta geriye alınmak istendi ancak bir hafta önce de Ramazan Bayramı’na denk gelmesi (17 Haziran) nedeniyle seçimlerin 10 Haziran’a alınması gündeme geldi.

10 Nisan yasaklar için çok erken

Hükümet bu tarihin çok erken olması ve seçim yasaklarının bu durumda 10 Nisan’da başlayacak olması nedeniyle yasal değişiklikle seçimlerin 1 Temmuz’da yapılmasını düşünüyor. Konu Koalisyon Hükümetinin gündeminde henüz karara bağlanmış değil.

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Halkın Partisi(HP) Genel Sekreteri Tolga Atakan ve Milli Eğitim Bakanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Haberal Kıbrıslı’ya yaptıkları özel açıklamalarında hükümetin Belediye Seçimlerinin tarihini değiştirmeye hazırlanması ve bu bağlamda yapılacaklardan bahsetti.

Sorakın: Herkes için uygun tarih belirlenmeli

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı özel açıklamasında Belediye seçimlerinin daha uygun bir tarihe alınması gerektiğini dile getirdi. Sorakın, değişecek tarihin mecliste onaylandıktan sonra yapılacağını belirtirken, “Önemli olan, herkes için uygun bir tarihte oy kullanılmasını sağlamak” dedi.

Atakan: Bakanlar Kurulu ile netleşecek

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Halkın Partisi(HP) Genel Sekreteri Tolga Atakan, gazetemize yaptığı özel açıklamasında Belediye Seçimleri konusunun bir karara bağlanmadığını ifade etti. Atakan, seçimlerin Haziran ayının son günü olan 30 Haziran Cumartesi günü de gerçekleştirilebileceğini aktarırken, yapılacak olan Bakanlar Kurulu’nda tam bir karara varılacağını bildirdi.

İdris: YSK ile görüşme yapıldı

Milli Eğitim Bakanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi(TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı açıklamasında Belediye Seçimlerinin üniversite sınavlarına denk gelmesi ile alakalı Yüksek Seçim Kurulu’na bilgi verdiklerini belirtti. İdris, konu bağlamında önlem alınmasını istediklerini belirtirken, konunun teknik bir konu olduğunu fakat seçim tarihinin değişmemesi durumunda üniversite sınavlarını engelleyemeyecek şekilde seçimlerin yapılacağını aktardı.