Kıbrıs Postası'ndan Cansu Yarışan'ın haberine göre, Kıbrıs Postası TV'de yayınlanan Ulaş Barış ve Rasıh Reşat'ın birlikte yaptığı Gündem Özel programında canlı yayına katılan UBP Milletvekili Sunat Atun önemli açıklamalar yaptı.

“ADAY OLMAYI DEĞERLENDİRECEĞİM, GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAĞIM”

Kasım ayında yapılması planlanan UBP Genel Kurultayı’nda başkanlık için aday olma düşüncesi sorulan UBP Milletvekili Sunat Atun, başkanlık adaylığını değerlendirdiğini ifade ederek, “Evet, ben şu anda bu konuyu değerlendirme halindeyim. Kendi yakınlarımla, ailemle, çevremle bütün gerekli temasları yapıp buna göre karar vereceğim. Buna göre bir değerlendirme yapacağım. Tabanla istişarede bulunduktan sonra gerekli açıklamayı yapacağım” dedi.

“ÖZGÜRGÜN'ÜN HESAPLARININ KONTROLÜ İÇİN EMRİ BEN VERMEDİM”

Atun, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı döneminde, Özgürgün’ün hesaplarının kontrol edilmesi kararını kendisinin verdiği iddialarını da yanıtlayarak, söz konusu emri kendisinin vermediği ve hesapların kontrol emrinin başkanlık yarışı ve Özgürgün’ün şahsını yıpratmaya yönelik bir gelişme olmadığını belirtti. 

“UBP İÇİN GAZİMAĞUSA'DA İSMAİL ARTER'İN NASIL OY ALDIĞI ÖNEMLİDİR"

Önceki yıllarda Gazimağusa UBP İlçe Başkanlığı görevini yapan ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak yüzde 20 civarında oy alan Güneş Güneşoğlu’nun aldığı oy oranını değerlendiren Atun, partinin İsmail Arter’i desteklendiğini hatırlatarak, kendileri için Arter’in aldığı oyun önemli olduğunu kaydetti. Yerel seçimde Gazimağusa sonuçlarını parti içerisinde de değerlendirdiklerini ifade eden Atun şöyle konuştu:

“Şimdi değerlendiriyoruz kendi içimizde. 3 yıla yakın ilçe başkanlığı yaptı Güneş Güneşoğlu. Bizim için partimizin destekleme kararı aldığı aday olan İsmail Arter’in nasıl oy aldığı önemlidir. Benim beklentim yüzde 50-60 oy almasıydı. O potansiyel vardı ve başarılı bir belediye başkanıydı. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Belediye başkan adaylıkları adayın kendi sahsı etrafında şekillenen önemli bir meseledir. UBP olarak önemli bir destek ortaya koyduğumuza inanıyorum. Bunu da gördük zaten. UBP Sn İsmail Arter’e güçlü bir destek vermiştir.

İsmail Arter’in aldığı oyun yüzde 95’i UBP’nin oyudur. Zaten seçim sonuçlarına ada genelinde bakarsanız Demokrat Parti’nin artık çok ciddi bir zemin ve taban kaybına uğradığı aşikar. CTP ve diğer adayın oyları da çok geride kalmıştır. Biz UBP olarak tam destek sağladık ve aldık”

“GÜNEŞOĞLU BENİM DESTEĞİMLE ADAY OLMADI”

Güneş Güneşoğlu’nun, Sunat Atun desteğiyle belediye başkanlığına aday olduğu iddialarını da yanıtlayan Atun, söz konusu iddiaların doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

* * * 

Kıbrıs Postası TV'de Ulaş Barış ve Rasıh Reşat'ın birlikte sunduğu ‘Gündem Özel’ isimli canlı yayına telefonla bağlanan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Programda kendisine yönelik yapılan “Hasan Sertoğlu'nun kazanması için çalışmadı" ve “ Savaş Atakan, Sucuoğlu'nu kast etti” gibi eleştirilere karşı çıkan Sucuoğlu, “Eğer kesin bilginiz varsa saygı duyarım. Varsayım üzerine veya dedikodular üzerine haber yapacaksak bunu asla kabul etmem” dedi.

“SİZDEN RİCAM; BİLGİ VARSA AÇIKLAYIN...”

Sucuoğlu, “ Sertoğlu’na sorun… Yanında kim vardı kim yoktu size söylesin. Bunları sorun öğrenin. Bir şeyi iddia ederken elinizde veri ve done olacak. Sizden ricam bilgi varsa açıklayın. Varsayımlar üzerinden benim bu haberlere karıştırılmamı protesto ederim. Lütfen Hasan Sertoğlu'na sorun” şeklinde konuştu. 

“AYAK AYAK ÜSTÜNE OTURUP AHKAM KESENLER BELLİDİR”

Sertoğlu’nun yerel seçimlere yönelik destek veren ve çalışanlara ilişkin “Çalışanlar da bellidir. Ayak ayak üstüne oturup ahkam kesenler de belli” ifadesinde bulunan UBP’li vekil, “Hasan Sertoğlu ile dostluğum 30 yıla dayanır. Çocuklarını doğurttum. Eşinin canını bana teslim etmiştir. Sertoğlu’na çalışmamak diye bir şey söz konusu olamaz. Şahsıma, kendime ihanettir” ifadesini kullandı.

“KENDİ SEÇİMİMDEN DAHA ÇOK SERTOĞLU İÇİN ÇALIŞTIM”

Kendi seçiminden üç kat fazla Hasan Sertoğlu için çalıştığını vurgulayan Sucuoğlu, “ Gerçek done varsa saygı duyarım ama bu şekilde toto oynamak partiyi germek dışında bir işe yaramaz. Savaş Atakan konusuna gelince. Sevgili Savaş'a kimi kastettiğini ona sormalısınız?” ifadelerinde bulundu. 

"UBP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAYIM"

Faiz Sucuoğlu son olarak, UBP’nin yakında gerçekleşecek olan kurultayında Genel Başkanlık için aday olup olmayacağına ilişkin soru üzerine konuşarak, UBP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu, yakında gerekli açıklamayı da yapacağını ifade etti.