Kuzey Kıbrıs Azerbaycan Diaspora Merkezi Başkanı Raul Dinyev, Asbaşkan Tuğrul Abbasov ile yönetim kurulu üyeleri Kuzey Kıbrıs ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yakında faaliyete başlayacak olan merkezle ilgili Başkan İsmail Arter’e bilgi verdi.

Başkan İsmail Arter konuşmasında, Ülkemizde ve Gazimağusa’da okuyan Azerbaycanlı öğrenciler adına yakında hayat bulacak olan oluşumun temsilcilerine teşekkür etti. Kuzey Kıbrıs’a gelecek olan öğrencilere ailelerinin” vatanınıza gidiyorsunuz” dediklerini öğrendiğini ifade eden Başkan Arter, Azerbaycanlılar’ın bize ne kadar sıcak ve dostça baktığını biliyorum ve her zaman o samimi duyguları yaşıyoruz. Sizi burada yabancı görmüyoruz. Sizlere her konuda yardımcı oluruz. Bu kapı sizlere her zaman açıktır.” dedi.

Gazimağusa Belediyesi olarak yakında tüm öğrenciler için bir danışma ofisi kurmayı planladıklarını, ofisin bütün üniversitelerdeki öğrencilere hizmete vereceğini belirten Başkan Arter, Azerbaycanlı öğrencilerle sık sık temas kurmayı istediğini ifade etti ve ziyaret için teşekkür etti.

Merkez Başkanı Raul Dinyev ise, Belediye Başkanı İsmail Arter’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, Başkan İsmail Arter’in kendilerine gösterdiği yakınlık ve samimiyetten dolayı kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini, Kuzey Kıbrıs için büyük bir muhabbet ve sevgileri olduğunu söyledi. Dinyev, 2018 Ocak ayında Azerbaycan’da yapacakları organizasyon için çeşitli meslek gruplarından kişileri Azerbaycan’a götürmek ve tanıtım faaliyeti yapmak istedikleri bilgisini verdi.

Asbaşkan Tuğrul Abbasov ise, 2 ülke arasında dostluk ve işbirliği köprüsü kurmak istediklerini, merkezierinin Başkan İsmail Arter’in tavsiyeleri ve desteği doğrultusunda yakında faaliyete başlayacağını ifade ederek, Kuzey Kıbrıs’ın yurt dışında tanıtımını da amaçladıklarını ifade etti.