Devrim DEMİR

Haspolat’da faaliyet gösteren Arden Gıda isimli işyerinin müstahdemi olan zanlılar Saim Göksu, Abdulkadin Bay, Veysel Gezergün ve Vakkas Mutlutürk aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhlerinde alınan birer günlük tutukluluk süresi dolan zanlılar, teminat talebiyle dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak, KKTC vatandaşı birer kefilin imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmalarına karar verdi.

Suçlarını itiraf ettiler

Mahkemede ifade  veren Polis memuru Şükrü Ömürlü olayla ilgili bulguları aktardı.

Ömürlü,  zanlılar Saim Göksu, Abdulkadin Bay, Veysel Gezergün ve Vakkas Mutlutürk’ün Haspolat’ta faaliyet gösteren Arden Gıda isimli iş yerinde çalışan olduklarını ve iş yerinin deposundan dağıtım için almış oldukları Carlsberg ve Tuborg marka biralardan arta kalan bin beş yüz TL değerindeki 19 koli biraları şirkete teslim etmeyerek

zimmetlerine geçirdiklerini  kaydetti.

Polis, olayın 15 Ağustos  tarihinde rapor edildiğini ve ayni gün zanlıların  Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen derdest emri gereği tutuklandıklarını belirtti.

Ömürlü, zanlı Saim Göksu’nun evinde  yapılan aramada, yatak odasında toplam 18 koli 50’lik Casberg ve Tuborg

marka biralar bulunarak emare olarak alındığını anlattı.

Ömürlü, zanlı Abdulkadin Bay’ın ikametgahında ise 2 koli carlsberg, 5 adet 50 cl kutu carlsberg marka biralar tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi.

Polis memuru, zanlılar Veysel Gezergün ve Vakkas Mutlutürk’ün ikametgahında ise herhangi bir şey bulunamadığını belirtti.

Zanlılar Saim Göksu, Abdulkadir Bay, Veysel Gezergün’ün gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini kaydeden Ömürlü, zanlıların davalrı görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanamlarını talep etti.