Onur Ulağ

Kimliği meçhul kişilerin Girne-Lefkoşa anayoluna yağ dökmesi sonucunda dün sabahın erken saatlerinde 4 ayrı kaza meydana geldi ve 8 araç ciddi şekilde hasar gördü. Sürücülerin ve yolcuların bu kazalarda yara almaması tek teselli oldu.

Polisi de hayrete düşüren olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatılırken, kaza geçiren vatandaşlar sorumsuz kişilerin bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, yollarda can güvenliğinin kalmadığını belirterek günün her saatinde polis denetimi ve güvenlik kamerası istedi.

Sabah 02.00 raddelerinde meydana gelen ve trafiği felç eden kaza sonrası şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, yol bir süre trafiğe tamamen kapalı kaldı.

Bölgeye sevk edilen trafik ekiplerinin kaza yeri tutanağı ile kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasının ardından  yol trafiğe açıldı.

AYNI SAATTE, AYNI YOLDA 4 KAZA
 

Girne’den Lefkoşa istikametine doğru seyreden Serhat Mengüç kullanımında bulunan HB 313 plakalı aracı ile yol içerisine dökülen yağ tabakasına girmesi sonucu önünde aynı istikamete doğru seyreden Ahmet Özel yönetimindeki TME 107 plakalı otobüsün arka kısmına çarptı. Kaza sonucu yaralanan olmazken araçlarda hasar meydana geldi.

Yine aynı saatlerde Girne-Lefkoşa istikametine doğru seyreden Mustafa Çardak yönetimindeki KL 410 plakalı araç, yolun kaygan olması nedeniyle Mustafa Manici yönetimindeki GR 607 plakalı araca arkadan çarptı. O esnada arkadan aynı istikamete doğru seyreden  Ahmet Arca yönetimindeki LG 393 plakalı araç da yine yağ tabakasına girip kayması sonucu KL 410 plakalı aracın arka kısmına çarparak durdu.   Çarpma sonucunda öne doğru savrulan KL 410 plakalı araç bariyerlere çarpıp durabildi. Kaza sonucu yaralanan olmazken,  araçlarda hasar meydana geldi.

Yine dün aynı saatte Girne-Lefkoşa istikametine doğru seyreden Cenk Dalbudak (E-23) kullanımında bulunan HK 282 plakalı aracı ile yol içerisine  dökülen yağ tabakasına girmesi sonucu araç kayarak önünde aynı istikamete doğru yolun sol şeridi içerisinde seyreden Ergin Tuğaç (E-57) yönetimindeki LV 298 plakalı aracın arka kısmına çarptı.  Kaza sonucu yaralanan olmazken,  araçlarda hasar meydana geldi.

Bir başka kaza yine aynı saatte ve aynı yerde meydana geldi. Girne- Lefkoşa istikametine doğru seyreden Tünay Mertekçi (E-21) kullanımında bulunan PK 253 plakalı aracı ile kayarak orta refüjdeki çelik bariyere çarptı.  Kazada sürücü yaralanmazken, araçta hasar meydana geldi.
Polis, yağın türünü ve karayoluna nasıl döküldüğünün belirlenmesi için soruşturma başlattı.