Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, Londra’daki Kıbrıslı Türklerle görüştü. Deniz, Kıbrıs Türk halkının bugün ekonomik varoluş mücadelesi verdiğini söyledi.

  KTTO Başkanı Deniz, 7 Mart, Perşembe günü, Londra Wood Green'de yer alan Grand Palace'ta gerçekleşen Başbakan Tufan Erhürman’ın "Halkla Buluşma" etkinliğinde Londra’daki Kıbrıslı Türklerle bir araya geldi. Deniz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ekonomisi üzerine bir konuşma yaptı.

   İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin faaliyetlerini çok yakından izlediğini ve takdir ettiğini belirten Deniz, hiçbir koruma ve ayrıcalığa sahip olmadan kazanç ve başarı elde etmenin büyük bir özveri gerektirdiğini vurguladı.

İşbirliği protokolü

   KKTC’nin tanınmamışlığı nedeniyle dış pazarlara ulaşmakta çok büyük sıkıntılar yaşandığını belirten Deniz, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin uluslarası iş çevreleriyle olan bağlantılarının, ve tecrübelerinin Kıbrıs’ta yaşayan iş insanlarına yardımcı olacağını belirtti. Deniz, bu bağlamda işbirliğinin geliştirilmesi için İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk iş insanlarının oluşturduğu ticaret odası ile protokol imzaladıklarını da hatırlattı.

“Varoluş mücadelemiz yeni bir aşamada”

   Kıbrıslı Türkler’in siyasi varoluş mücadelesinin bugün yeni bir aşamada olduğuna işaret eden Deniz, bugünkü mücadelenin ekonomik varoluş mücadelesi olduğunu kaydetti.

   Deniz, Ada dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin Ada ile ilişkilerinin verimli temeller üzerinde yükseltimesi gerektiğini söyledi. Deniz, “Kıbrıs’ta yaşayan iş insanlarımız ile yurtdışında yaşayan iş insanlarımızın işbirliği yaparak ortak başarılara imza atmaları bugünkü ekonomik varoluş mücadelemizin esaslarından biri olmalıdır” dedi.

   Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin sermaye birikimlerinin KKTC’de yatırıma dönüşmesinin ekonomiye canlılık ve artı değer kazandıracağını söyleyen Deniz, Londra’daki Kıbrıslı Türklere ülkelerine yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

“Birlikte çalışmaya hazırız”

   Hükümetin bazı yatırım teşviklerini hayata geçirmek için adım atması gerektiğini belirten Deniz, İngiltere’de yaşayan gençlerimizin adada iş yapmalarını kolaylaştırmak için birlikte çalışmaya hazır olduklarının mesajını verdi.