Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Düzova Köyü Muhtarı Yılmaz Yılmazoğulları, köydeki en büyük sorunun alt yapı sorunu olduğunu söyledi. Yılmazoğulları, drenaj hattının yapılması halinde yağan yağmurla birlikte evlere giren suların, dereye akıtılmasının sağlanacağını belirtti. Muhtar Yılmazoğulları, bunun yanı sıra diğer büyük sorunun ise, dere üzerindeki köprünün de yıkılmaya yüz tutmuş durumda olduğunu belirtti. Yılmazoğulları, 2 dönemden beri köyde muhtarlık yaptığını ifade ederek, bu süre zarfında bir takım ihtiyaçların giderildiğini söyledi.

“Bazı ihtiyaçlar giderildi”

Düzova Köyü Muhtarı Yılmaz Yılmazoğulları, “Bu dönem muhtarlıktaki ikinci dönemimdir. Bu süre içerisinde mandıra yolları yapıldı. Mandıralara su götürüldü. Kulüp binasına ek bina projesi başlatıldı. Enstitü dediğimiz köy kadın kursu binasının tadilatı yapıldı ve bitirildi. Kaldırımların ilk etabı olan köy girişi de bitirildi. Bu gibi ihtiyaçlarımız böylelikle giderilmiş oldu. Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal döneminde, genel ve büyük eksiğimiz olan çocuk parkının projesi bitirildi, parası ayrıldı. İhaleye çıkılması bekleniyor. Köydeki kiliseye son 4 yıl içinde 30 bin Euro’luk tamir yapıldı. Çökme aşamasında olan kilise tamir edildikten sonra, ibadetini yapacak olanlara hizmet vermeye başladı. Zaten Rum kesiminden halk, senede 1 kez kiliseye geliyor” dedi.

“En büyük sorun alt yapıdır”

“Köydeki en büyük sorun alt yapı ve temizliktir. Osman başkan bu konulara olumlu yaklaşarak istediklerimizi yapmıştı. Yeni belediye başkanımız da aynı şekilde sorunlarımıza hassasiyetle yaklaşıyor. Bu yüzden köy içinde olan sorunları, hızlı bir şekilde aşacağımıza inanıyorum. Alt yapı sorununu çözmek için su drenajının yapılması gerekiyor. Drenajın yapılması halinde, yağan yağmurla birlikte evlere giren suların, drenajla dereye akıtılmasını istiyoruz. Belediye başkanına durumu bildirdik. Köy yollarının eksik kalan kısmına asfalt dökülecek. Mandıra bölgesinde ise bazı yolların stabilize dökülerek yapılması kaldı. Ova yollarının ise hızlı bir şekilde tamir edilmesini bekliyoruz.”

“Köprü yıkılmaya yüz tuttu”

“Köyü üçe bölen İsmail deresi var. Bu derenin enstitüden, köyün içindeki büste kadar 200 metre civarındaki alanın kutu menfez şeklinde kapatılarak, park yeri ve yürüyüş yolu şeklinde düzenlenmesini istiyoruz. Köyde 2 küçük park yeri var. Tekrardan düzenlenip halka daha uygun bir yapıya kavuşması için çalışma başlattık. En büyük sorunlardan biri de derenin üzerindeki geçmişte yapılan köprüdür. Köprü yıkılmaya yüz tutmuş durumdadır. Halen bu köprü köylü tarafından kullanılıyor ve tehlike arz ediyor. Bu köprünün en kısa zamanda tamir edilmesi gerekiyor.” 

“Gençlerin katılabileceği bir yeri hayata geçirmeyi planlıyoruz”

“Çocuk parkının içindeki projede 2 katlı binayı, gençlerin ve kadınların ayrı ayrı kullanabileceği salon olarak değerlendireceğiz. Kulüp içindeki yeni binanın da aynı biçimde değerlendirilmesini planlıyoruz. Köyde faaliyet olarak avcılık gençlerin ön planda tuttuğu bir spordur. Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile yaptığımız istişare sonunda, avcılık ve atıcılık binası kurup, gençlerin katılabileceği bir yeri hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

“Cami yetmeyebilir”

“Köyün doğusunda yapılan yeni üniversite ile birlikte, caminin bize yetmeyeceği görülmektedir. Elçilikle yapılan istişare ile de buraya bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Üniversite ile birlikte buraya gelecek iş gücü, aile ve çocukların okul ihtiyacının artacağını düşünüyoruz. Köyde bulunan okul öncesi merkezi şu an bize yetmiyor. Kayıtlarda 19 öğrenci aldık. Eylül ayındaki kayıtlarda daha da kayıt olacak ve okula yazdıramayacağımızdan korkuyoruz. Konuyu eğitim bakanlığı ile görüşeceğiz. Eylül’deki başvurularda kimseyi geri çevirmek istemiyoruz.”