Havadis Devrim Demir'in haberine göre, Sürekli başkasının kimliğine bürünerek sahtekarlıkla para temin eden Erdi Konyalıoğlu, cezaevine girip çıkmaktan usanmadı. Girne’de park yerinde Ergün Kumyalılı’ya kendini Ali Erzumlu'nun oğlu olarak tanıtarak eşinin Larnaka’da olduğunu beyan ederek 250 TL nakit parayı alarak cebe indirdiği gerekçesi ile tutuklu bulunan Konyalıoğlu, tutuklu olduğu sürede başka bir suçu daha ortaya çıktı.

Nisan ayında Girne’de bir markete girerek kendini zabıta olarak tanıttığı ve sahtekârlıkla para temin etmeye çalıştığı ortaya çıkan Konyalıoğlu dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu,  zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 100 bin TL şahsi kefalet senedi, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 bin TL kefalet senedi ve 2 bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmasına karar verdi.

Teminatı ödeyemedi

Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Yağız Kol, olayın Nisan ayında Girne’de bir alışveriş merkezinin park yerinde meydana geldiğini anlattı.

Polis memuru Yağız Kol, Konyalıoğlu’nun eşini Larnaka’dan alacak bahanesi ile Ergün Kumyalılı’ya kendini Ali Erzumlu'nun oğlu olarak tanıtarak eşinin Larnaka’da olduğunu beyan ederek 250 TL nakit parayı sahtekârlıkla aldığını söyledi.

Kol, zanlının tutuklu olduğu esnada yapılan başka bir şikayette yine Nisan ayında Girne’de bir markete girerek kendini zabıta görevlisi olarak tanıtıp para almaya çalıştığını ancak başaramadığını kaydetti.

Zanlının aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Kol, Konyalıoğlu’nun yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanamsını talep etti.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen Konyalıoğlu, yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderildi.