Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplandı.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında saat 11.00’de toplanan Genel Kurul’un özel gündeminde, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı var.

Genel Kurulda ilk olarak onaya sunuşlarına yer verildi.

İlk olarak Başbakanlığın İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı’nın komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi ele alındı.

BAŞBAKAN TEZKEREYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Başbakan Tufan Erhürman tezkereye ilişkin bilgi verdi. Başbakan öncelikle Kamu Reformunun haftaya meclise geleceğine işaret ederek, yaz dönemi komitelerin çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Başbakan Erhürman, özellikle gardiyan ve hemşirelerin kadro fazlalarının sınavlarına ilişkin sıkıntılarına teknik çözüm üretmek amacında oldukalarını belirtti.

Başbakan Erhürman, Kadro fazlası olanların da sınavlara girebilmesine ve nakillerine imkan sağlanmasını hedeflediğinin altını çizdi.

Tezkere oybirliği ile kabul edildi.

ARIKLI: BÜYÜK BİR RANT KAVGASI VAR

Daha sonra Yeniden Doğuş Partisi milletvekili ve Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın sunmuş olduğu sebze ve meyve toptancı halleri yasa önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkeresi görüşüldü.

Arıklı önerisi hakkında bilgi vererek, Hal Yasasının tüm Hükümetilerin gündeminde olduğunu ama bir türlü Genel Kurulun gündemine gelmediğini kaydetti.

Arıklı, büyük bir rant kavgası olduğunu da iddia etti.

Üreticilerin bu konuda talepleri olduğu aktaran Arıklı, CTP eski milletvekili Hüseyin Erçalı’ın hazırladığı yasayı gündeme taşıyarak, komitede görüşülmesini sağlamak hedefinde olduklarını kaydetti.

ATUN: 4 KEZ MECLİSE GELDİ

UBP milletvekili Sunat Atun da Meyve Sebze Halleri konusundaki yasanın önemine işaret etti.

Atun, yasaya ilişkin tasarı ve önerilerin 4 kez Meclise intikal ettirildiğini hatırlatarak, topraktan mutfağa zincirinin en önemli halkası olan yasa önerisinin hem ekonomik hem sağlık hem tarım bakanlıklarını ilgilendirdiğini ifade etti.

Atun öneriye olumlu olumlu oy vereceklerini belirtti.

NAMİ: YASAYA İHTİYAÇ VAR

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, yasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

İvediliğe olumlu oy vereceklerini ifade eden Nami, öneri üzerinde önemli çalışmalar yapılması gerektiğini, komite aşamasında yapılacak titiz çalışmalarla yasanın tamamlanacağını ifade etti.

ŞAHALİ: KONU GIDA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN DA ÖENMLİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de üretici menfaatinin korunması kadar, aracının ve özellikle yurttaşın menfaatinin korunmasının esas olduğunu vurguladı.

Şahali, konunun gıda güvenliği açısından da büyük önemi olacağını aktardı.

Bakan Şahali, Arıklı’nın “Hangi belediyemizde hal yapacak hali vardır “ şeklidneki söylemine atıfta bulunduğunu belirterek, yasal altyapının sağlanması açısından dahi yasanın yeniden gündeme gelmiş olmasının bir fırsat niteliğinde olduğunu belirtti.

Öneri oybirliği ile kabul edildi.