Özel gereksinimli gençlerimizden, ülke genelinde yaşayan gençlerimize kadar yayılan etkinliklerin Özel gereksinimli gençlerimizle olan kısmı sona erdi.

Mağusa Özel Eğitim Merkezi, Algım Özel Eğitim Merkezi, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi, Ziyamet Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi, ÖZEV ve Girne Özel Eğitim Merkezlerindeki gençlerle, sportif ve eğitsel oyunlar gerçekleştirildi.

Gençlik Haftasında, Özel eğitim merkezlerinde düzenlenenen etkinliklerin yanı sıra, 4 Mayıs’ta Mehmetçik ve 5 Mayıs’ta Lefke’de organizasyonlar gerçekleşti.

Özel Eğitim Merkezlerindeki Etkinlikler kapsamında yaklaşık 250 gencimize ulaşılırken, Mehmetçik ve Lefke’deki etkinliklerimizde ise 400 civarında gencimize ulaşıldı.

Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, etkinlikler kapsamında istedikleri hedef sayıya ve sonuca ulaştıklarını kaydederek, görev alan tüm gönüllü liderlere ve daire personeline teşekkür etti.

Mehmetçik ve Lefke’de bölge gençleriyle gerçekleştirilen etkinliklerin de başarıyla sonuçlandığını belirten Çolakoğlu, Gençlik Haftası etkinliklerinin bölgedeki acı kayıp nedeniyle Cuma gününe ertelenen Akdoğan Açık Hava Spor Tesislerinde gerçekleşecek şölenle son bulacağını vurguladı.

Çolakoğlu Akdoğandaki etkinliklerin 16.00 da turnuvalar ve geleneksek oyunlar ile başlayacağını belirtirken, 19.30 da sahne gösterileriyle devam edeceğini söyledi.