Yeni Bakış gazetesinden Gamze Pir Baykur'un haberine göre; Mağusa’da konaklama ve otel olarak faaliyet gösteren “Evolve Park” isimli işyerinde Genel Müdür olarak çalışan ve konu iş yerinde bulunan cafe, restoran, market ve resepsiyona ait stoklarda bulunan yiyecek ve içeceklerin satışını yaparak elde ettiği yüklü miktardaki parayı şirket kasasına yatırmayarak zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Gizem Kaya dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Müstahdem tarafından sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Kaya, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.
 
Tahkikata etki edebileceği kısmı tamamlandı

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Gizem Kaya’nın, 2 Kasım tarihinde polise gelen şikayet üzerine genel müdür olarak çalıştığı “Evolve Park” isimli iş yerinde yapılan stok sayımlarında tespit edilen açık ile ilgili olarak 3 Kasım tarihinde tutuklandığını anımsattı. Zanlı Kaya’nın tahkikat maksatlı 14 gündür tutuklu bulunduğunu ifade eden Doğan, bu süre içerisinde bir çok emare, bilgi, belge ve ifade temin edildiğini belirterek yapılan çalışmalar sonucunda zanlının 518 bin TL’yi zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Doğan, bu tespitlerin ise murakıp raporundan, bir çok kişiden alınan ifadelerden ve emare olarak alınan iptal fişlerinde olan açıklardan yapıldığını söyledi. Zanlının tahkikata etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirten Doğan, miktarın artma şüphesi olduğundan dolayı zanlıya dava okuyamadıklarını söyledi. Doğan, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ancak vatandaşlık dışında KKTC ile herhangi  bir bağının olmadığını ve tüm ailesinin ise Türkiye’de olduğunu belirterek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
 
Asafoğulları: Yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğu inancındayım

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Gizem Kaya’nın aleyhine ileride getirilecek olan dava için 7 yıla kadar hapis cezası ön görüldüğünü ve bu suçların son zamanlarda sıklıkla mahkeme gündemini meşgul eden yaygın suçlardan olduğunu vurguladı. Suçun nevi nedeniyle ciddi ve vahim bir suç olduğunun altını çizen Asafoğulları, zanlının  ileride yargılandığı zaman hafif bir ceza tayin edilemeyeceğinin açık bir gerçek olduğunu vurguladı. Asafoğulları, zanlının KKTC vatandaşı olduğunun bir gerçek olduğunu ancak KKTC’den çok Türkiye ile bağı bulunduğunu belirterek, zanlının yaşamını KKTC dışında Türkiye’de bulunan ailesinin yanında sürdürebileceği ve yargılanmaktan kaçma ihtimalinin olduğu inancında olduğunu açıkladı.

165 bin TL teminat gösterildi

Asafoğulları, sonuç olarak zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 15 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 75’er bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlının haftada 3 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.