Kıbrıs Postası'ndan  Rahmican ÇALIŞKAN'ın haberine göre, Ulusal Birlik Partisi (UBP) GazimağusaMilletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Mağusa Emirnamesi’ninyanlış bir yol olduğunun altını çizerek, “Emirname hazırlanırken halkın görüşlerine başvurulmadı, halkın desteği yok” dedi.

“TÜM KESİMLERLE İSTİŞARE EDİLEREK YENİ BİR İMAR PLANI GEREK”

Belediyelerin bile yeni haberi olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, iş adamlarının, yatırımcıların, müteahhitlerin ve halkın katılımı ile birlikte istişare içinde olunarak, yeni bir imar planı oluşturulması gerektiğini kaydetti.

“3 BÖLGENİN DE YAPISI VE KARAKTERİ BİRBİRİNDEN FARKLI”

İdare Yasası gereği bölge halkının görüşlerinin alınması gerektiğine dikkat çeken Oğuzhan Hasipoğlu, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi’nin tek bir emirnamenin içine sokulması, aynı değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Bu bölgelerin yapısı, karakteri birbirinden farklı” ifadelerini kullandı.

“EKONOMİK ANLAMDA HALKI ZORLAYACAK VE ŞEHİR PLANCILIĞI AÇISINDAN KÖTÜ GÖRÜNTÜ”

Emirnamede özellikle Gazimağusa bölgesinde mavi bölge ve sarı bölge olarak belirtilen yerlerde hala çok katlı binalar olduğunu söyleyen UBP Milletvekili Hasipoğlu, “Yanına inşa edilecek yerleri iki kata düşürdüler, bu hem ekonomik anlamda halkı zorlayacak hem de şehir plancılığı açısından kötü görüntü” dedi.

“TARIM ARAZİSİ OLARAK İLAN EDİLEN BÖLGELER TARIMA ELVERİŞLİ Mİ?”

Mağusa Emirnamesi’ndeLongBeach, Glapsides Plajı ve Gülseren bölgesi gibi tarım arazisi olarak sınıflandırılan bölgeler olduğunu ve bu bölgelerin tamamen imara kapatıldığını işaret eden Oğuzhan Hasipoğlu, “Kapatılan bölgelerin tarıma elverişli mi diye Tarım Bakanlığı ile istişare yapıldı mı? Bunun araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.

“OLAYIN YAKINDAN TAKİPÇİSİYİZ, EMİRNAMEDEN VAZGEÇİLMELİ”

Emirname ile ilgili şuana kadarki gözlemlerinin ‘oldu-bitti’ şeklinde olduğunu dile getiren Hasipoğlu, “Olayın yakından takipçisiyiz” diye konuşarak, emirnameden vazgeçme çağrısı yaptı.