Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Cihangir Köyü Muhtarı Mehmet Reis, bölgedeki en büyük sorunun köy içinde beslenen hayvanlar olduğunu söyledi. Konunun belediye başkanının bilgisinde olduğunu ifade eden Muhtar Reis, bunların yaklaşık 2 yıl içinde köyün dışına taşınmasını hedeflediklerini belirtti. Reis, gerekli alt yapı hazırlandıktan sonra taşıma işlerinin başlayacağını söyledi. Köy içinde özellikle bıldırcın besleyen kişilerin olduğunu dile getiren Reis, bu konuda şikâyetler aldığını kaydetti. Köy yollarının bazısının tadilat istediğini anlatan Reis, köydeki anaokulunun da yetersiz olduğunu belirtti.

“Parkın tamamen yenilenmesi gerekiyor”

Muhtar Mehmet Reis, “Köydeki en büyük sorun, köy içinde beslenen hayvanlardır. Özellikle beslenen bıldırcınlar, ciddi şekilde kötü koku yayıyor. Bu konuda çok şikâyet alıyoruz. Konu belediye başkanının bilgisindedir. Gereken alt yapı hazırlandıktan sonra, genel hayvancılığın tamamen köy dışına çıkarılmasını istiyoruz. Köyümüzde muhtarlık binası var ancak köydeki kadınlar kurs için kullanıyor. Mevcut bir çocuk parkımız var, biraz yenilenmesi gerekiyor. Köy girişindeki diğer park ise harap halde. O parkın ise tamamen yenilenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Köy yollarının bazısı tamir istiyor”

“Köyde aydınlatma konusunda ciddi bir sıkıntımız yok. Sadece yasa gereği, kamuya ait olmayan yerde aydınlatma yoktur. Bu da geçit statüsünde olduğu içindir. Düğün salonu için proje hazırlandı. Önümüzdeki yıl tekrardan düzenlenecek. Köy yollarının bir kısmı tamir istiyor. Ülkenin genel sorunu olan yollarda çukurlar var. Genelde bütün belediyelere ait olan köylerdeki ova yolları, kış gelmeden elden geçer. Bizimki henüz yenilenmedi. Bu işlem diğer köylerden başladı, sırası gelince ve kış gelmeden ova yollarımız da elden geçecek.”

“Belediye başkanı disiplinli çalışıyor”

“Belediye başkanımız, disiplinli ve tuttuğunu koparan bir başkandır. Köy içinde yıkıntı, çöp, ot ve genel çevre temizliği başlattı. Köyün A’dan Z’ye ara sokakları da dâhil, köklü temizlik yapılıyor. Köydeki anaokulumuza 4-5 köyün çocukları geliyor. Geçen yıl ne yazık ki sınıf yetersizliğinden dolayı, 4 yaş grubundan 14 kişi dışarıda kaldı. Okulun 2 sınıfa ihtiyacı var. Belediye başkanımız ve milli eğitim bakanıyla bu konu görüşüldü. Bu sorunun önümüzdeki zaman dilimi içerisinde çözülmesini bekliyoruz.”