Küçükkentliler Derneği  Başkanı Hasan Özgüler Ortaköy bölgesine LTB tarafından sunulan etkin hizmetler ve çalışmalar ile Sancaktar Kalebey Parkı’nda yürüş yolu zemininin yenilenmesi nedeni ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkür plaketi verdi. 

Başkan Harmancı: “Küçükkentliler Derneği ile varolan işbirliğimiz Lefkoşa için önemli”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Sancaktar Kalebey Parkı’nda bölge sakinleri ve  Küçükkentliler Derneği üyeleri ile biraraya geldi. Parkta ve bölgede incelemelerde bulunan Başkan Harmancı, bölge sakinleri ile LTB işbirliğinin önemine işaret ederek 
Sancaktar Kalebey Parkı’na yapılan yürüş yolunun bunun güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. 

“Geri dönüşüm malzemesinden İki Parkımızın Yürüyüş Yolları Yenilendi”

Başkan Harmancı, yurttaşların yoğun şekilde kullandığı Sancaktar Kalebey Parkı’nın yanı sıra Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın yürüyüş yollarının da belediyenin kendi öz kaynakları ile modern çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde SBR Tartan pist ile yenilendiğini kaydetti.  Her iki parkın yürüş ve koşu yolları projesinde 100 ton atık lastikten elde edilmiş geri dönüşüm malzemesi kullanıldığını hatırlatan Başkan Harmancı, projenin geri dönüşümü teşvik etmesi açısından da önemli olduğunu söyledi. 

LTB ile Küçükkentler Derneği’nin bölgede işbirliği içinde hareket ettiğine de vurgu yapan Başkan Harmancı, söz konusu işbirliğinin tüm Lefkoşa için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.  Başkan Harmancı: “Bölgede yaşayanların hem yaşadıkları çevreye olan duyarlılıkları hem de şehirlerine yönelik duyarlılıkları ve dayanışmaları örnek teşkil ediyor. LTB olarak gerek parkta gerekse bölgede gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda dernek ve bölge sakinlerinin iş birliğini görmekten son derece memnunuz ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu tür işbirlikleri ile kentlerimizi daha ileri noktalara taşınacaktır. Bu örnek dayanışma ilerleyen süreçte tüm Lefkoşa’ya yayılacaktır” dedi. 

Başkan Harmancı konuşmasında ayrıca Sancaktar Kalebey Parkı’na yeni spor aletleri yerleştirileceği müjdesini de verdi. 

Özgüler “LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür etti”  

Küçükkentliler Derneği Başkanı Hasan Özgüler, 1995 yılında kurulan derneğin çevreye, bölgeye sahip çıkma, bölgeyi daha ileri bir konuma getirme hedefiyle LTB ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Sancaktar Kalebey Parkı’na yönelik yapılan düzenlemeden büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını kaydeden Özgüler, LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür etti.