Başkent Lefkoşa’nın merkezinde Cumhuriyet Meclisi’nin karşısında, Cumhurbaşkanlığı’nın arkasında bulunan Kuğulu Park adete hurdalığa döndü.Yoldan geçenlerin ve turistlerin yoğun olarak kullandığı ve çocukların oyun oynadığı parka atılan demir barikatlar, çocuklar için de tehlike saçıyor. Kıbrıs Postası’ndan Rahmican Çalışkan'a konuşan vatandaşlar ise hurdaların bir an önce kaldırılmasını istedi.

VATANDAŞ ACİL ÖNLEM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Parkın orta yerine gelişigüzel şekilde atılan barikatlara vatandaştan tepki geldi. Girne Kapısı’nda bulunan Kuğulu Park’a çocuklarını getiren aileler, hurda görüntüsünün Başkent’e yakışmadığını söyleyerek, “Bu demir yığınları özellikle çocuklarımız için tehlike yaratıyor” dedi.

SOKAK LAMBASI VE PLASTİK BORULARDA DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan, demir barikatların yanında bulunan sokak lambası da dikkat çeken bir diğer atık oldu. Yıkıldığı yerde kalan sokak lambası da tehlike saçan bir diğer atık olarak parktaki yerini koruyor.

Parkta bulunanplastik borular da çevre kirliliğinin yanı sıra görüntü kirliliğine de neden oldu. Parktaki atıklar Lefkoşa’daki çevre kirliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

YOL YAPIM TABELASI DA PARKA ATILAN HURDALARDAN BİRİ

Ayrıca, yol yapım çalışmasında kullanılan tabela da Kuğulu Park’a atılan hurdalardan biri. Çöpün bitişiğine bırakılmış vaziyette görülen tabela hakkında konuşan vatandaş, yaka silkerek, belediyenin çevre konusunda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.