Havadis'te yer alan habere göre, Kumyalı Estate & Construction Ltd. direktörü Hasan Kumyalılı, yine “Dolandırıldık” iddialarının muhatabı oldu. Fatma Banu Berkan’ın ardından şimdi de Oya Özkan isimli vatandaş, Kumyalılı tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Girne’de faaliyet gösteren Kumyalı Estate & Construction Ltd.’in direktörü Hasan Kumyalılı ile henüz inşaat halinde olan 1+1, 2 adet dairenin satışı için 3 yıl önce sözleşme yapan Oya Özkan, aradan geçen süreye rağmen dairenin teslim edilmediğini söyledi.

Hasan Kumyalılı tarafından dolandırıldıklarını iddia eden Özkan, maddi manevi ciddi zarara uğratıldıklarını kaydederek Kumyalılı’ya maddi manevi tazminat davası açtıklarını ifade etti.

Hasan Kumyalılı’nın adı yakın geçmişte yine benzer bir iddiaya konu olmuştu.

Girne’de ikamet eden Fatma Banu Berkan isimli vatandaş, Kumyalı Estate & Construction Ltd. ile Girne’de bir apartman dairesi için 2 yıl önce satış sözleşmesi yaptıklarını, sözleşme şartlarını yerine getirmesine rağmen daireyi teslim alamadığını öne sürmüştü.

Berkan da “dolandırıldığı” iddiası ile geçtiğimiz ay Kumyalılı’ya dava açmıştı.

Özkan: Ne evlerimi alabildim ne de parasını

Hasan Kumyalılı’nın kendisini dolandırdığını öne süren Oya Özkan, Havadis’e yaptığı açıklamada,  Kumyalı Estate & Construction Ltd. Direktörü Hasan Kumyalılı ile ortak bir tanıdıkları aracılığı ile 3 yıl önce tanıştıklarını söyledi.

Oya Özkan, Karaoğlanoğlu’nda bulunan villa tipi evini Girne merkezde 1 adet 3+1, 2 adet de 1+1 apartman dairesi ile takas etmek için Kumyalı Estate & Construction Ltd. Direktörü Hasan Kumyalılı ile 3 yıl önce sözleşme imzaladıklarını anlattı.

Villası karşılığında şirketten aldığı 3+1 apartman dairesine hemen taşındıklarını anlatan Oya Özkan, “1+1 iki apartman dairesi ise 2 yıl sonra teslim edilecekti ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen şirket ne daireleri teslim etti ne de parasını verdi” dedi.

Özkan, Hasan Kumyalılı’nın kendileri ile hiçbir şekilde muhatap almadığı gibi konuşmak amacı ile şirkete gittiklerinde de kapı dışarı edildiklerini iddia etti.

“Biri bu adamı durdursun”

Oya Özkan ve eşi Eyüp Özkan, Kumyalı Estate & Construction Ltd. Direktörü Hasan Kumyalılı’nın kendilerini dolandırdığını iddia etti.

Çift, hakkında daha önce de benzer şikayetler bulunan Kumyalılı’nın halen müteahhitlik yaptığını söyleyerek,  “Biri artık bu adamı durdursun” diye isyan etti.

“Kumyalılı’nın sözlerine aldanmayın”

Hasan Kumyalılı’nın 1 yıl öncesine kadar kendilerine oldukça kibar davrandığını ve sözleri ile kendilerini her defasında ikna etmeyi başardığını söyleyen Oya Özkan, Kumyalı Estate & Construction Ltd. ile iş yapacak olan vatandaşlara “Hasan Kumyalılı’nın tatlı diline aldanmayın” çağrısında bulundu.

Oya Özkan, şunları anlattı: “Karaoğlanoğlu’nda bulunan villamı 3 yıl önce satma kararı aldım, başka yatırım planlarım vardı. O dönem Hasan Kumyalılı’nın bir yakını aracı oldu ve Hasan Bey ile tanıştık. Hasan Kumyalılı o kadar kibar ve beyefendi davrandı ki güvenimizi kazandı. Villam karşılığında Girne merkezde biri 3+1, diğer ikisi 1+1 üç adet dairenin satışı için Kumyalılı ile bir sözleşme yaptık. 3+1 olan daireye hemen yerleştik. Diğer 1+1 iki adet daire de 2 yıl sonra teslim edilecekti. Sözleşmeye göre dairelerin teslim tarihinde gecikme olursa da 500 sterlin ödeme yapacaktı. Aradan üç yıl geçti ne daireleri teslim aldık ne de paramızı verdiler. Defalarca konuştuk, her defasında bizden bir iki ay süre istedi, bu hususta bizi ikna etti. En sonunda dolandırıldığımızı anlayıp sesimizi çıkarmaya başladığımızda da Kumyalılı’nın gerçek yüzü ile tanıştık. Bizi defalarca kapıdan kovdular. Konuyu mahkemeye taşıyacağımı duyunca evime geldi. 2 ay daha süre istedi. Biz bu son şansı da kendisine verdik ama sonuç yine olumsuz. Talebimiz bu kişinin yargılanıp gerekli cezayı almasıdır.”

Oya Özkan, Hasan Kumyalılı’ya maddi manevi tazminat davası açtıklarını söyledi.