SERDAR DENKTAŞ:“İÇİN RAHAT OLSUN BABA…”

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, babası, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 6. ölüm yıldönümünü sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla andı, “İçin rahat olsun baba” dedi.

Denktaş, şunları kaydetti:

“Bugün eğer farklı düşünen insanlar, bu ülkenin eğitimini, sağlığını, ekonomisini hangimiz daha iyi yönetebiliriz diye seçimlere girebiliyorsa, yaşadığımız topraklarda halkımız için en iyisini gerçekleştirme şansımız varsa, bunun adı egemenliktir… Eğer bugün kendi dilimizde iletişim kurabiliyorsak, çocuklarımızı yetiştirebiliyorsak, kendi inancımızı özgürce yaşayabiliyorsak, bunun adı bağımsızlıktır… Bizim gidecek başka yerimiz yok, bu topraklarda doğduk, bu topraklarda yaşayacağız ve bu topraklarda öleceğiz diyorsak, bunun adı devlettir… İşte tüm bunlar için, egemenlik, bağımsızlık, özgürlük ve bu devlet için ömrünü adayan lider, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı 6. ölüm yıldönümünde özlemle ve saygıyla anıyoruz… İçin rahat olsun baba. Halkına emanet ettiğin egemenlik, bağımsızlık ve devlet güçlenmeye, yücelmeye devam edecek...”

* * *

3’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI EROĞLU DENKTAŞ’IN ÖLÜMÜNÜN 6’NCI YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için  “O  Kıbrıs sevdalısı, Atatürk milliyetçisi ve vatanseverdi. Yaşadığı çağı doğru okumuş, çağın ulus devletler çağı olduğunu iyi kavramış, kendini iyi yetiştirmiş, çağdaş değerlere bağlı kalarak Kıbrıs Türk halkını topluluk noktasından devlet sahibi bir halk noktasına taşımıştır” dedi.

Eroğlu, Denktaş’ın ölümünün 6. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük mücadelesini, bu topraklarda özgür, egemen devlet sahibi bir halkın ferdi olarak yaşamak isteyen her KKTC vatandaşının çok iyi okuması gerektiğini ifade eden Eroğlu, her KKTC vatandaşının Denktaş’ın mücadelesini, yaptıklarını çok iyi bilmesi,  anlaması ve anlatması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık davasının Denktaş’ın oluş sebebi, adeta yaşamının ta kendisi olduğunu belirten Eroğlu, “Kıbrıs Türk Halkı’nın 1950’li yıllardan 2005 yılına kadar uzanan yaklaşık 55 yıllık tarihinin her önemli noktasında Kurucu Cumhurbaşkanımızın yaşamsal kararları ve katkıları vardır.
Ne mutlu  ki, rahmetli liderimiz gayesine ulaşmıştır” dedi.

Bir zamanlar hayalini kurduğu devlet kurmanın verilen mücadele sayesinde gerçekleştiğini ifade eden Eroğlu, mesajına şunları kaydetti:

“O Devlet yaşıyor ve inanıyoruz ki hep yaşayacak. Ancak mücadele henüz bitmemiştir. Rum komşularımız hala haklarımızı gasp etmekte, dünyanın önde gelen ülkeleri ise çıkarları uğruna Rum uyuşmazlığına ve haksız tutumuna ses çıkarmamaktadır.

İşte bu nedenle dün olduğu gibi bugün de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mücadelesi ve sözleri bizlere rehber olmaya devam etmelidir. Sayın Denktaş’ın ‘Devlete, egemenliğe, halka, sahip çıkınız’ sözlerini hep aklımızda tutmalıyız. Ölümünün altıncı yılında bir kez daha rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Denktaş’ın hürriyet mücadelemizdeki yerini ve öğütlerini asla unutmayacağız, söylediklerini, yaptıklarını asla unutmayacağız.”

* * *

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN RAUF DENKTAŞ MESAJITÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN RAUF DENKTAŞ MESAJI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın her türlü zorluğun aşılmasında üstün liderlik sergilediği, kalplerde ve tarihteki müstesna yerini her zaman koruyacağı bildirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatının 6'ncı yılı dolayısıyla yayımlanan mesajda, hayatını Kıbrıs Türkü'nün varoluş uğruna verdiği onurlu mücadeleye adayan Denktaş'ın, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve hürriyet davasını, ana vatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde dirayet ve özveriyle savunduğunu kaydedildi. 

Her türlü zorluğun aşılmasında üstün liderlik sergileyen Denktaş'ın, kalplerde ve tarihteki müstesna yerini her zaman koruyacağı belirtilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Kıbrıs Türk halkının haklı davasında Rauf Denktaş’ın izinde sürdürdüğü kararlı mücadelenin, Ada’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla, merhum Denktaş’ın aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz."

* * *

SAĞLIK BAKANI FAİZ SUCUOĞLU MESAJ YAYINLADI

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 6. Ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bakan Sucuoğlu mesajında, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın, hayatını Kıbrıs Türkü’nün var oluş mücadelesine adayan bir lider olduğunu belirterek, Denktaş’ı, vefatının altıncı yıl dönümünde saygı ve rahmetle andığını kaydetti.

Denktaş’ın, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, Anavatan Türkiye’yle fikir ve gönül birliği içinde, her türlü zorluğu üstün liderlik vasıflarıyla aştığını belirten Sucuoğlu, “tüm dünyada takdir edilen devlet adamlığı niteliğiyle tarihteki ve kalplerimizdeki yerini daima koruyacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Sucuoğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş olmak üzere mücadele arkadaşlarına allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun”dedi..

* * *

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, DENKTAŞ’I ANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı vefatının 6. yılında rahmetle andı.

Kılıçdaroğlu, Twitter’daki hesabından Denktaş’ın vefatının 6. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Tüm yaşamını KKTC’nin bağımsızlığı için mücadele ederek geçiren değerli devlet adamı Rauf Denktaş’ı, vefatının 6. yılında saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.    

* * *

KKTC’Yİ KORUMA DERNEĞİ, DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, onu vefatının altıncı yılında sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andı. 

Mesajda Şahin, “Hayatını,  Kıbrıs’ı Yunan Adası yapmak isteyenlere karşı: ‘Kıbrıs Yunan olamaz’ inancıyla geçirmiş ve halkını büyük bir şahlanışın içine katabilmeyi başarmıştı. O, her Türk askerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gören,  Kıbrıs Türklerinin ölüm kalım savaşında sonuna kadar direnerek gereğini yapan cesur bir liderdi. O gerçek bir devlet adamıydı. Türk dünyasının yetiştirdiği en büyük diplomatlardan biriydi. Türk Dünyasının meselelerine çözüm arayan bir siyasetçiydi. Usanmadan bıkmadan davasının davacısı oldu. Gönüllerimizin en değerli köşesinde yerini aldı. Denktaş sadece Kıbrıs Türkü’nün babası değildi, dünya Türklüğünün de babasıydı. Hayatı boyunca inançlı ve tevazu sahibi büyük bir liderdi” ifadelerine yer verdi. 

Şahin, dünya döndükçe O’nun izinde yürüyeceklerini ve emanet ettiği devletin sonsuza dek koruyucusu olacaklarını kaydetti. 

* * *

KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN 6. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın “Toros” kod adlı kurucusu, Mukavemetçi Mücahit, mücadeleci lider ve devlet adamı Rauf R. Denktaş’ın bıraktığı boşluğun Kıbrıs Türk halkı ve Türk dünyasında derinleşerek devam ettiğini kaydetti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkan Yardımcısı Celal Bayar,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 6. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bayar,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ı ölümünün 6’ncı yıl dönümünde özlem, sevgi, saygı ve şükranla andıklarını kaydetti.

Bayar, mesajında,” Geçen altı yıl içinde O’nu hiç ama hiç unutmadık. O hep aramızda oldu. her zaman bizlere rehber oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var oldukça O da sonsuza dek var olacaktı” dedi.
      
 Efsane Lider Rauf R. Denktaş’ın tüm hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve egemenliği için harcadığını belirten Bayar, “ Ne mutlu O’na ki Mücahit halkımız ve Özgürlük Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’le birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını gerçekleştirmiş ve “Kurucu Cumhurbaşkanı” olarak adını tarihe yazdırmıştır. Ve ne mutlu Kıbrıs Türk Halkına ki bugün kendi Devletinin çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Bayar, Denktaş’ın, “Halkım beni Türk askerini Ada’ya getiren adam olarak hatırlasın” derken, en büyük eseri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni miras olarak emanet ettiğini vurguladı.

Denktaş’ın son nefesine kadar davayı  savunduğunu ifade eden Bayar, “Çok çalıştı, sevecen ve duygusal bir dünyası ama geniş bir yüreği vardı. Zeki, esprili, hazır cevap ve hitap kabiliyeti çok yüksek, dinini, ailesini ve halkını seven, sanatçı ruhu ile tanınan çok yönlü liderimizdi” ifadelerini kullandı.
      
Denktaş’ın Kıbrıs Türkü’nün eşitliği konusunda  KKTC’nin bir günlüğüne dahi olsa tanınması gerektiğini her zaman vurguladığını kaydeden Bayar, eşitlik tanınmadan  yapılacak bir anlaşmanın kalıcı olmayacağını ifade etti.

 “Rum hala bugünkü gerçeklerden uzak, yaşayabilir bir barış için değil, bizi azınlık olarak sözde ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ne yamamak için düşmanca davranışlarını artırarak sürdürmektedir” diyen Bayar, “Gelinen bu kritik aşamasında, bize düşen görev; devletimize, dört elle sarılmak birlik ve beraberlik içinde Anavatanımızın desteğinde Kurucu Cumhurbaşkanımızın emanetine ve vasiyetine sahip çıkmaktır. Altıncı ölüm yıldönümünde Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş’a Allah’tan gani gani rahmet dileriz. O her zaman kalbimizde yaşayacak ve asla unutulmayacaktır” dedi.

* * *

ÖZGÜRGÜN: “DENKTAŞ, ÖRNEK BİR LİDER OLARAK GERİDE BÜYÜK İZLER BIRAKTI”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın, hayatını Kıbrıs davasına adadığını, son nefesine kadar Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak için büyük uğraşlar verdiğini kaydetti.

Özgürgün, uzun yıllar süren bağımsızlık mücadelesinde O’nun öncülüğü sayesinde Kıbrıs Türk halkının kendi devlet çatısı altında özgür ve egemen bir halk olarak, insanca bir yaşama kavuştuğunu ifade etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 6. ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özgürgün mesajında “Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi verdiği zor yıllarda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak halkına önderlik etmiş büyük insan, devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı vefatının 6. Yıl dönümü nedeniyle saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

“ÖRNEK BİR LİDER OLARAK GERİDE BÜYÜK İZLER BIRAKTI”

Denktaş’ın en sıkıntılı dönemlerde kararlı duruşu, engin bilgi birikimi, fikir ve idealleriyle halkının yolunu aydınlatan örnek bir lider olarak geride büyük izler bıraktığını ifade eden Özgürgün, “Geçmişte verilen onurlu mücadelelerde O’nun yeri, varlığı ve bugünlere gelene değin ortaya koyduğu ilke ve değerleri daima hatırlanacak, genç nesillere rehberlik edecektir. En asli görevimiz, Rauf Raif Denktaş’ın bizlere emanet ettiği devletimize tüm gücümüzle sahip çıkmak ve yaşatmaktır” ifadelerini kullandı.

Özgürgün, Denktaş’ın manevi huzurunda saygıyla eğildiklerini kaydetti ve Denktaş’ı özlem, minnet ve rahmetle andı.

* * *

OĞUZ: “ÖMRÜNÜ ÖZELDE KIBRIS TÜRKÜ, GENELDE TÜRK MİLLETİNe FEDA EDEN BİR LİDER. HİZMETLERİ VE ESERLERİ UNUTULAMAZ"

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Ömrünü özelde Kıbrıs Türkü, genelde Türk Milletinin hak ve menfaatleri yolunda feda eden” bir lider olduğunu, hizmet ve eserlerinin unutulamayacağını ifade etti.

Dursun Oğuz, Denktaş’ın ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Denktaş’ı sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, “kişiliği, cesareti ve çok yönlü üstün nitelikleriyle sadece Kıbrıs Türkünün değil, Yüce Türk Ulusunun ve Müslüman Dünyasının unutulmaz lideri” olduğunu kaydetti.

Oğuz, “Dünya, Kıbrıs Türk Halkının bu adada 1878’den buyana verdiği varlık, egemenlik ve özgürlük mücadelesini görmezden gelse de, 35 yıllık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni haksız yere yok saymaya çalışsa da, şahsına münhasır kişiliğe sahip Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın mücadeleci ruhunu, kararlı duruşunu çok iyi tanımış, hep takdir etmiştir” dedi.

Denktaş’ın hizmet ve eserlerinin unutulamayacağını ve Kıbrıs Türkünün egemenliğinin tescili olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sahip çıkılacağını kaydeden Oğuz, “Devletimizden, özgürlüğümüzden, güvenliğimizden taviz vermeden, Halkımıza hizmet etmek, UBP’nin vazgeçilmez misyonu olmuş, olmaya da devam edecektir” dedi.

* * *

KIBTES, DENKTAŞ'IN 6’NCI ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Bilal Akbayır, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın  6’ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, “Hayatını Kıbrıs Türkü'nün var oluş mücadelesine adayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ı vefatının altıncı yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.” diyen Akbayır şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, Anavatan Türkiye'yle fikir ve gönül birliği içinde, dirayetle ve fedakârlıkla savunmuştur. Bu yolda karşılaştığı her türlü zorluğu üstün liderlik vasıflarıyla aşmış olan merhum Denktaş, tüm dünyada takdir edilen devlet adamlığı niteliğiyle tarihteki ve kalplerimizdeki yerini daima koruyacaktır.

Bu bağlamda bizler Kıbrıs Türk öğretmenleri ve eğitim çalışanları olarak bilimi rehber alan anlayışı ilke edinerek Atatürk’ün çizdiği yolda ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın bize emanet ettiği değerleri savunarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşımak için büyük bir inanmışlıkla yolumuza devam edeceğimizi, manevi huzurunda bir kez daha tekrarlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Kıbrıs Türk Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun!”

* * *

KAMU-SEN BAŞKANI ATAN DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Metin Atan, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Atan mesajında, “Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinde mihenk taşı olan, Türk Milliyetçiliği’nin abidesi değerli liderimiz Rauf Raif Denktaş’ı aramızdan ayrılışının yıldönümünde, hasret, özlem ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Mesajda şunlar ifade edildi:

 “Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde büyük fedakarlıkla savunan Denktaş, bu uğurda karşılaştığı her türlü zorluğu üstün liderlik vasıflarıyla aşmış, tüm dünyada takdir edilen devlet adamlığı niteliğiyle esaret içinde yaşayan halklara da örnek olmuştur. Rauf Raif Denktaş adı, Kıbrıs Türk tarihinde olduğu kadar, kalplerimizde de daima yaşayacaktır. Değerli liderimiz Rauf Raif Denktaş'ın gösterdiği yolda emin adımlarla yürüyen Kıbrıs Türk halkı, sürdürdüğü haklı davasını ilkelerinden sapmadan ve taviz vermeden kararlılıkla sürdürecektir.” 

* * *

KKTC’Yİ KORUMA DERNEĞİ, DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, onu vefatının altıncı yılında sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andı. 

Mesajda Şahin, “Hayatını,  Kıbrıs’ı Yunan Adası yapmak isteyenlere karşı: ‘Kıbrıs Yunan olamaz’ inancıyla geçirmiş ve halkını büyük bir şahlanışın içine katabilmeyi başarmıştı. O, her Türk askerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gören,  Kıbrıs Türklerinin ölüm kalım savaşında sonuna kadar direnerek gereğini yapan cesur bir liderdi. O gerçek bir devlet adamıydı. Türk dünyasının yetiştirdiği en büyük diplomatlardan biriydi. Türk Dünyasının meselelerine çözüm arayan bir siyasetçiydi. Usanmadan bıkmadan davasının davacısı oldu. Gönüllerimizin en değerli köşesinde yerini aldı. Denktaş sadece Kıbrıs Türkü’nün babası değildi, dünya Türklüğünün de babasıydı. Hayatı boyunca inançlı ve tevazu sahibi büyük bir liderdi” ifadelerine yer verdi. 

Şahin, dünya döndükçe O’nun izinde yürüyeceklerini ve emanet ettiği devletin sonsuza dek koruyucusu olacaklarını kaydetti. 

* * *

DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ… “İÇİN RAHAT OLSUN BABA…”

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, babası, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 6. ölüm yıldönümünü sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla andı, “İçin rahat olsun baba” dedi.

Denktaş, şunları kaydetti:

“Bugün eğer farklı düşünen insanlar, bu ülkenin eğitimini, sağlığını, ekonomisini hangimiz daha iyi yönetebiliriz diye seçimlere girebiliyorsa, yaşadığımız topraklarda halkımız için en iyisini gerçekleştirme şansımız varsa, bunun adı egemenliktir… Eğer bugün kendi dilimizde iletişim kurabiliyorsak, çocuklarımızı yetiştirebiliyorsak, kendi inancımızı özgürce yaşayabiliyorsak, bunun adı bağımsızlıktır… Bizim gidecek başka yerimiz yok, bu topraklarda doğduk, bu topraklarda yaşayacağız ve bu topraklarda öleceğiz diyorsak, bunun adı devlettir… İşte tüm bunlar için, egemenlik, bağımsızlık, özgürlük ve bu devlet için ömrünü adayan lider, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı 6. ölüm yıldönümünde özlemle ve saygıyla anıyoruz… İçin rahat olsun baba. Halkına emanet ettiğin egemenlik, bağımsızlık ve devlet güçlenmeye, yücelmeye devam edecek...”

* * *

KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ BAŞKANI SAVAŞAN: “DENKTAŞ’IN MÜCADELESİ GELECEĞİMİZİN KILAVUZUDUR”

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, hayatını Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesine adayan büyük lider ve devlet adamı Denktaş'ın, halkı ve devleti için verdiği onurlu mücadelenin sadece bu gün için değil gelecek için de kılavuz olduğunu vurguladı.

Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan yaptığı açıklamada, Denktaş’ın, Kıbrıs Türk Halkı’nın hak, eşitlik ve özgürlük davasını, Anavatan Türkiye'yle fikir ve gönül birliği içinde, büyük bir özveriyle savunduğunu belirterek, Rauf Raif Denktaş’ın izinde sürdürülen kararlı mücadelenin, Ada’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesinde mihenk taşı olduğunu ifade etti.

Denktaş’ın, Dünya’nın kabul ettiği büyük bir lider ve devlet adamı olduğunu ifade eden Savaşan, “Merhum Denktaş’ın aziz hatırası önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz” dedi.

* * * 

SUCUOĞLU: “DENKTAŞ KALPLERİMİZDEKİ YERİNİ KORUYACAK”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hayatını Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesine adayan “milli mücadelenin ölümsüz kahramanı”, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş'ı, saygı ve rahmetle andığını belirtti.
Sucuoğlu, Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında şöyle dedi:
“Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, Anavatan Türkiye’yle fikir ve gönül birliği içinde, dirayetle ve fedakârlıkla savunmuş bu yolda karşılaştığı her türlü zorluğu üstün liderlik vasıflarıyla aşmış olan merhum Denktaş, tüm dünyada takdir edilen devlet adamlığı niteliğiyle tarihteki ve kalplerimizdeki yerini daima koruyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş olmak üzere mücadele arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.”