Yerel yönetimlerde bir ilk olarak LTB’nin 2016 Kasım ayında açtığı ve  şiddete uğrayan kadınların can güvenliği tehlikesi veya şiddet ortamından uzaklaşmak istemeleri durumunda çocukları ile birlikte kalabilecekleri geçici yaşam alanı olan LTB Kadın Sığınma Evi,kurum, kuruluş,sivil toplum örgütleri ve bireyleringönüllü katkılarıyla çalışmalarını sürdürürken son günlerde yapılan yeni yardımlar da LTB Kadın Sığınma Evi hizmetlerine güç kattı.

Sığınma Evi’ne gıda,kıyafet,eşya yardımı,kadınlara saç-güzellik bakımı

Akacan Holding,Sığınma Evi Projesi’ne gıda ve kıyafet yardımında bulunurken Akacan Holding adına İş Geliştirme Direktörü Belma Kencebay yardımları LTB Müdürü Mustafa Korucu’ya takdim etti.

Prestij Mutfak’ın çeşitli ev eşyalarından oluşan hediye bağışını Prestij Mutfak adına Simge Orhon, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya takdim etti.

YDÜ Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ise Sığınma Evi’ndeki kadınlara yönelik saç bakımı uygulamaları gerçekleştirdi. Bölüm Başkanı Yeşim Üstün Aksoy, Sığınma Evi’ndeki kadınları atölyelerinde ağırlayarak 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için saç bakım uygulamaları gerçekleştirdiklerini belirtti.

LTB Paylaşım Mutfağı’na Katkılar Sürüyor

Sosyal mahrumiyetle mücadele çerçevesinde ülke yerel yönetimleri arasında bir ilk olarak LTB tarafından 2016 Mayıs ayında hizmete konan ve birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü ile duyarlı bireylerin büyük dayanışma göstererek katkı sağladığı Paylaşım Mutfağı'na da destekler sürüyor.Yaşlı,yoksul,özel gereksinimli bireyler,şiddete uğramış bireyler ve mültecilerden oluşan 162 kişiye günde bir öğün yemek sağlayan LTB Paylaşım Mutfağı'na CHP KKTC Temsilciliği de gıda yardımında bulundu. Gıdalardan oluşan koliler CHP KKTC Dış Temsilcisi Mustafa Yürükcü ve beraberindeki heyet tarafından Başkan Harmancı’ya takdim edildi. 

Başkan Harmancı: “Katkı koyanlara,destek olanlara teşekkürler”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı gerek Kadın Sığınma Evi gerekse Paylaşım Mutfağı’na yapılan her desteğin çok önemli ve değerliolduğunu söyleyerekiki projenin de gönüllü desteklerle sorunsuz bir şekilde devam ettiğinikaydetti. Her iki projeye de destek yapan kurum,kuruluş,ticari işletme ve partilere teşekkür eden Başkan Harmancı, gönüllü katkıların devam etmesini diledi.