Havadis gazetesinden Devrim Demir'in haberine göre; Narkotik ekipleri zanlı Ekin Saraçoğlu’nun Güney’den KKTC’ye uyuşturucu getireceği bilgisi üzerine önceki akşam Metehan Kara Giriş Kapısın’da operasyon düzenledi.

Saat 19.55 raddelerinde Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye aracı ile geçtiği esnada polis tarafından durdurulan Saraçoğlu’nun aracında yapılan aramada bagaj kapısına zulalanmış 310 gram Hintkeneviri ele geçirildi.

Saraçoğlu, yapılan sorgulamada getirdiği uyuşturucu maddenin 84 gramını ülkede üniversite eğitimi gören Libya’lı Mohamed El Khadem ve Adnan Rejeb M.A.Khadım’a  getirdiğini itiraf etti.

Ekipler, aynı gece Mağusa’da kaldıklarını tespit ettiği iki Libya’lı öğrencinin apartman dairesine de operasyon gerçekleştirdi.

Mahkeme emri ile evde yapılan aramada üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan metal öğütücü ele geçirildi.

Zanlılar polise gönüllü ifade vererek, zanlı Ekin Saraçoğlu’na 700 Dolar vererek, kendilerine uyuşturucu madde getirmelerini istediklerini itiraf ettiler.

Zanlılar, dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Libya’lı öğrencilerin avukatı Ramadan Sanıvar’da mahkeme de hazır bulundu.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, polisin soruşturmasını salimen yürütebilmesi için zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasına karar verdi.
 
Polisi görünce kaçmaya çalıştı 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz, zanlıların 7 Aralık-7 Nisan tarihleri arasında Lefkoşa ve Mağusa’da meydana gelen uyuşturucu madde Hintkeneviri “İthal” ve “Tasarruf” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Cemal Ramiz, zanlı ekin Saraçoğlu’nun itirafı üzerine Libya’lı öğrencilerin Mağusa’da tespit edildiğini Mohamed El Khadem’ın polisi fark etmesi üzerine kaçmak istediği esnada makul güç kullanılarak tutuklandığını söyledi.

Zanlılar  Mohamed El Khadem ve Adnan Rejeb M.A. Khadım’ın  polise verdikleri ifadede Saraçoğlu’na Aralık ayında bin 200 TL para verip Güney’den KKTC’ye 15 gram Hintkeneviri getirtip aldıklarını itiraf ettiklerini ifade eden Ramiz, zanlıların suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti.
 
Soruşturma devam ediyor 

Ramiz, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade ederek alınması gereken ifadeler olduğunu ve emare olarak alınan uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuarına gönderileceğini belirterek, 3’er gün tutukluluk talebinde bulundu.
 
Avukat gönüllü ifadeye itiraz etti 

Libya’lı Mohamed El Khadem ve Adnan Rejeb M.A. Khadım’ın avukatı Ramadan Sanıvar ise müvekkillerinin gönüllü ifade verdikleri yönünde itirazda bulunarak ifadelerinin gönüllü olmadığını ve yüklü miktardaki uyuşturucu madde ile bağlantılı olmadıklarını öne sürdü.

Sanıvar ayrıca, müvekkillerinin Saraçoğlu’na ne Aralık ayında ne de geçtiğimiz gün para verip uyuşturucu istemedikleri yönünde iddiada bulunarak, hastane kontrolü talebinde bulundu.