Duygu Alan

Haspolat Ağıllar Bölgesi’nden uzun zaman önce mandıra yeri alarak içerisine mandıraların yanı sıra 2 apartman, 2 yatı evi ve at çiftliği inşa eden Mustafa Beşok’un bu apartmanlardaki daireleri üniversite öğrencilerine kiralayarak yasadışı kazanç sağladığı iddia edildi.

Havadis’e ulaşan bazı vatandaşlar, yasaya göre Beşok’un ağıl içerisine apartman inşa ederek daireleri kiralamasının suç olduğunu öne sürdü, yetkililerin denetim ve yaptırım noktasında harekete geçmesini istedi.

Vatandaş’ın şikayeti üzere Veteriner Dairesi yetkililerine ulaşan Havadis ekibi, Veteriner Dairesi kayıtlarında Mustafa Beşok’un ismi üzerine kayıtlı hayvan bulunmadığını öğrendi.

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri ise konu ile ilgili açıklamasında, söz konusu inşaatların kendi görev süresi içerisinde yapılmadığını belirtti.

Kaymakam Basri, “Zamanında bu inşaatlar yapılmış, yetkililer de göz yummuş. Ben izin vermem” diye konuştu.

Mustafa Beşok, hakkındaki iddialara cevap verdi ve , “şikayeti olsan yargıya gitsin” dedi.

“8 daire öğrenci kirasında”

Haspolat Ağıllar Bölgesi’nde Mustafa Beşok’a ait ağıl içerisinde yan yana 2 apartman var. 2 apartmanda toplam 8 daire bulunuyor.

İddiaya göre, Beşok’a ait apartmanlardaki dairelerin tümü, üniversite öğrencilerinin kirasında.

Mustafa Beşok’a ait ağıl içerisinde bulunan 2 yatı evinden birinin bir memurun kirasında olduğu da iddialar arasında.

Veteriner Dairesi’nde kaydı yok

Haspolat Ağıllar Bölgesi’nde uzun yıllar önce “hayvancılık yapacak” diye mandıra yeri alan Mustafa Beşok, uzun bir süredir hayvancılık yapmıyor. Beşok’a ait mandıraların tümü boş.

Veteriner Dairesi kayıtlarında da Mustafa Beşok’un ismi üzerine kayıtlı hayvan bulunmuyor.

Beşok: Şikayeti olan yargıya başvursun

Ağıl sahibi Mustafa Beşok, konu ile ilgili Havadis’e yaptığı açıklamada, “Ne hakkımda şikayette bulunanlar ne siz yetkili merci değildiniz. Yetkili merci mahkemedir. Yargı yolu açıktır. Şikayeti olan yargıya gitsin. Biz de karşı savunmamızı yaparız” ifadelerini kullandı.

Basri: Ben göz yummam

Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri,  Mustafa Beşok’a ait ağıl içerisindeki yapıların kendi görev süreci içerisinde inşa edilmediğini belirterek Lefkoşa Kaymakamlığı sınırları içerisinde, yasadışı hiçbir işe müsemma göstermeyeceğini kaydetti.

Basri şunları söyledi: “Ben göreve geleli henüz 1 yıl oldu. Benim görev sürecim içerisinde, Kaymakamlık yetkisinde olan herhangi bir yerde yasadışlılık veya usulsüzlük söz konusu değildir. Ben denetimlerimi yapıyorum. Ağıllar bölgesi hayvancılık bölgeleridir. Ben görevde olduğum sürece kimse ağıllar bölgesine inşaat yapamaz. İzin vermem. Haspolat Ağıllar Bölgesi’nde söz konusu ağıl içerisindeki inşaatlar da benden önceki dönemde inşa edilmiş, o dönem buna göz yumulmuş. Sadece Beşok da değil, daha başkaları da var. Kimisi hayvanat bahçesi, kimi apartman, kimisi çiftlik, herkes kendi kafasına göre bir şeyler yapmış, kimse de  ‘Dur’ dememiş.”