Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, Kıbrıs Türklerinin, her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış vatan topraklarında özgürce ve barış içinde yaşadığını ve anavatanla elele, geleceğe güvenle baktığını söyledi.

Ergüneş, Serdarlı, Gazimağusa ve Lefke’nin kurtuluşu nedeniyle yayımladığı mesajda, her nereden gelirse gelsin tüm saldırı ve zorlukları TMT ruhu ile karşılayacaklarını ve özgürce yaşama mücadelesine devam edileceğini duyurdu.

20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın başlaması ile kalabalık Rum ve Yunan birlikleri Türklerin bulunduğu bölgeleri yoğun bir ateş altına aldığını, Akritas ve İsfestoskatliam  ve yoketme planlarını uygulayarak, savunmasız bazı küçük köylerdeki Türkleri hunharca katlederek katliam çukurlarına atıklarını anımsatan Ergüneş, “Bu insanlık suçunu işleyen katillerle yapılan göstermelik barış görüşmeleri de Rumların halen tüm Kıbrıs’ın sahibi olarak kendilerini gördüklerinden başarısızlıkla sonuçlanmıştır” dedi.  

2. Barış Harekatı’nın başlaması ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin 14 Ağustos günü Serdarlı, 15 Ağustos Mağusave  16 Ağustos günü Lefke mücahitleri ile kucaklaşarak özgürlüğüne kavuştuklarını ifade eden

Ergüneş, şöyle devam etti:

“Mağusa bölgesinde Türkleri yoketmek için başlatılan saldırılara tam 27 gün aç ve susuz olarak Mücahitlerle birlikte, çocuk denecek yaştaki gençlerin ve kadınlarımızın görev yaptığı  ŞanlıMağusa Savunması ile Gazilik unvanını almıştır. Böylece Türk topraklarının sınırları çizilmiş ve Barış Harekatı taçlandırılmıştır.”

Ergüneş, mesajında, tüm şehitleri sevgi, saygı ve rahmetle anarak, kahraman gazilere de esenlikler diledi.