Havadis gazetesindne Devrim Demir'İn haberine göre; Aldığı ihbar üzerine Girne’de Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi üzerinde bir apartman dairesine operasyon düzenleyen Narkotik ekipleri evde üç çeşit uyuşturucu madde ele geçirdi.

Önceki gün saat 13.50 ile 14.15 saatleri arasında gerçekleştirilen operasyonda polis, 30 gram ağırlığında Hint Keneviri, bir adet hap, 10 adet LSD türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan pul şeklinde kâğıt parçaları ve bir adet metal öğütücü ele geçirildi.

Polis, uyuşturucu maddelerle ilgili ülkede üniversite eğitimi gören Suriyeli 21 yaşındaki Lara Bırkdar ve 25 yaşındaki Türkmenistan’lı Jennet Jumanyyazova’yı tutukladı.

Yapılan ilk sorgulamada gönüllü ifade veren zanlılar, tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Banu Soyer, zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.
 
Soruşturma devam ediyor 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlıların kanunsuz uyuşturucu madde (Hint Keneviri, Lsd) ve kanunsuz uyuşturucu madde İçeren “Hap Alma Ve Tasarruf” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Bayram, önceki gün gerekleşen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Lara Bırkdar ve Jennet Jumanyyazova’nın söz konusu uyuşturucu maddelerle ilgili gönüllü ifade verdiklerini ve suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını kaydeden Bayram, zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.