UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da hükümet programıyla bütçenin uyumlu olmadığını belirterek, hükümet programında ne dış politika, ne de Kıbrıs sorunuyla ilgili politika bulunduğuna işaret etti.

Dışişleri Bakanlığı bütçesinde 500 bin TL’lik hane halkına yardım kalemi bulunduğunu söyleyen Oğuzhan Hasipoğlu, “Şeffafız ve hesap verebiliriz söylemleriyle iktidara gelen 4 parti bütçelerine bu kalemleri koyup, herhangi bir kriter ortaya koymadı” eleştirisi yaptı.

Hasipoğlu, müzakere masasında konuşulmayan konu kalmadığını da ifade ederek, “Masa yeniden kurulacaksa, doğru strateji izlenmeli. Crans Montana’daki stratejik hatalar yapılmamalı. Sonuca ancak böyle varabiliriz.  Kıbrıs Rum tarafının tatmin olmasını beklersek işimiz zor. Müzakere masasına hapsolmamalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Crans Montana’da masaya bir harita koyduğunu, son günlerde bu haritanın geri alındığı konusunda açıklama yapıldığını belirten Hasipoğlu, “Harita kasadan değil, masadan alındı. Harita kasada duruyor. Nereleri Kıbrıs Rum kurucu devletine verdik? Kimse bunları merak etmiyor mu?” diye sordu.  

Hasipoğlu“Artık Kıbrıs Türkünün önünü açalım. Bu sene adımlar atalım. Kapalı Maraş ile, Maronitlerle, futbolda ambargonun kırılması için bir şeyler yapalım. ‘Hiçbir şey yapamayız’ zihniyetinden kurtulalım. Kabuklarımızı kıralım” dedi.