Yeni Bakış gazetsinden Eniz Orakcıoğlu'Nun haberine göre; 1975-1976 yıllarından beri Güvercinlik Sanayi bölgesinin  arkasında mandırası olduğunu anlatan İbrahim Nizamoğlu, son günlerde mandranın civarındaki ağaçların eşekler tarafından zarara uğratıldığını ileri sürdü.
 
“Eşekler ağaca zarar veriyor”

Bölgedeki arazilerde geçmiş yılda alıç ağaçlarının olduğunu anlatan  Nizamoğlu, “bu ağaçlar kesilmesin diye çok uğraşmama rağmen tek başıma başaramadım ve bölge sakinleri bu alıç ağaçlarını kestiler. Bu alıçların kesilmesi sonucu devlete ait arazi içerisinde ve bizim mandıranın yanında sadece bir Efgalitto ağacı kaldı. 43 senedir ben bu ağacı kestirmedim. Ama otlağı sanayiye verince sanayi içerisinden bir vatandaş, 2 eşeğini efgalitto ağacının altına bağladı ve eşekler o ağaca zarar vermeye başladı” dedi.
 
“Her yere şikayetimi yaptım”

Konuyu kaymakamlığa, polise, Sanayi Dairesine, İçişleri Bakanlığı ve Orman Dairesine ilettiğini anlatan Nizamoğlu, “Kaymakamlık konuyla ilgili polise evrak gönderdiğini söylerken, polis kendilerine herhangi bir evrak gelmediğini belirtiyor, ancak bilgime gelen  evrakın kaymakamın önünde hala beklemekte olduğu yönünde. Sonuç olarak eşekleri oraya bağlayan kişiye 15 günlük bir müddet verdiler ve hayvanlarını oradan kaldırması gerektiğini söylediler” şeklinde konuştu.
 
“Çevreye zarar veriyor”

Efgalitto ağacının altında eşek ve köpeklerini besleyen kişi ile daha önce hayvanlarını mandrasına girdiği için tartıştıklarını anlatan Nizamoğlu,“2015’den beri bu sıkıntıyı çekerim, bu kişi söz konusu bölgeye bir sürü zarar verdi ve bana birçok hakarette bulundu. Bir dönem de köpekleri zehirlendiği için beni sorumlu tutarak, tehdit etti ve mahkemeye gittik ama  mahkemeye gelmedi. Köpekler ölünce de sanayinin içinde otlakta etrafı kapalı yerde olan eşekleri efgalitto ağacının altına koydu. Bunla da  kalmayarak çevreyi bilerek çöp ve poşet doldurdu. Buna bağlı olarak Çevre dairesine şikâyetçi oldum ve çevre dairesi ona ceza yazdı” diye konuştu.
 
“100 yıllık ağaç kuruyacak”

Eşeğin efgalitto ağacını yediğinden şikayetçi olan Nizamoğlu, 100 yıllık efgalitto ağacının böyle giderse kuruyacağını da söyledi. Ağaçlara zarar verilmesine karşı olduğunu anlatan Nizamoğlu, “bölgede kalan tek ağaca zarar vermesinler” dedi.”