Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yüksek okul ve üniversite öğrencilerine eğitim ve bilgilerine katkı sağlayacak staj imkanı hakkında Kıbrıs Postası’ndan Cansu Yarışan'ı bilgilendirdi.  

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sayfasından da duyurulan staj imkanı, üniversite öğrencilerinin devlet dairelerinde staj yapma olanağı tanıyarak, eğitimlerine katkı sağlanmak amacıyla hayata geçiriliyor.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARI DURUMU KRİTERLER ARASINDA

Staj için başvuracak olan öğrencilerden, okudukları bölümden bir referans mektubu ve transkript talep edilerek, öğrencinin derslerindeki başarı durumugörüldükten sonra staj başvurusunun kabul edilmesine karar verilecek.Önceliğin KKTC vatandaşı öğrencilere verilmesi planlanan staj imkânıyla,öğrencilerin hem resmi kurumların işleyişiyle ilgili bir fikir edinmeleri ve aldıkları eğitimin pratik uygulamaları konusunda tecrübe kazanmaları sağlanacak, hem de mezun olduktan sonra devletin faydalanabileceği gençler ile şimdiden bir bağ kurulmuş olunacak.

ÖĞRENCİ SAYISI SINIRLI TUTULACAK

Öğrenciler, söz konusu uygulamayla, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi, Telekomünikasyon Dairesi, Limanlar Dairesi, Sivil Havacılık Dairesi ve Planlama ve İnşaat Dairesi’nde staj yapma imkanı bulacak. Stajyer olarak kabul edilecek öğrenci sayısı ise her iki taraf açısından da verimli bir süreç geçirilmesi için sınırlı tutulacak.

BAŞVURULAR 2 TEMMUZ – 6 AĞUSTOS ARASI KABUL EDİLECEK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bizzat yapılması gereken başvurular, Bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulan şekilde, 2 Temmuz’dan itibaren kabul edilmeye başlanacak. Buna göre öğrenciler, Temmuz’dan başlayarak Ağustos sonuna kadar staj yapabilecek.

Staj başvuruları 6 Ağustos 2018’e kadar kabul edilecek. 2 Temmuz’da başvuran bir öğrenci, en fazla 2-3 gün sürecek değerlendirmenin ardından hemen stajına başlayabilecek. 6 Ağustos’ta başvuran bir öğrenci ise en fazla iki hafta staj yapabilecek. Staj süresince öğrencilere herhangi bir ödeme yapılmayacak.

“EĞİTİM VE BİLGİLERİNE KÜÇÜK DE OLSA KOYACAĞIMIZ KATKI BİZİ FAZLASIYLA MUTLU EDECEK”

Bu yıl sadece üniversite ve yüksek okul öğrencilere sunulan staj imkanının daha sonraki yıllarda meslek lisesi öğrencilerine de dahil edileceği şekilde organize edilmesinin değerlendirildiğini dile getiren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, öğrencilerin eğitim ve bilgilerine katkı koymanın kendilerini fazlasıyla mutlu edeceğini dile getirerek, “Stajyer kabul edeceğimiz bölümler, bakanlığa bağlı dairelerin verdiği hizmet türüne göre belirlenmiştir. İleriki yıllarda buna meslek lisesi öğrencilerinin de dahil edilmesi konusu bakanlığımızca değerlendirilecektir.Bakanlık olarak vatandaşın günlük hayatını etkileyen pek çok alanda hizmet veriyoruz. Bu hizmetin kalite düzeyi de büyük oranla insana bağlıdır. Her şeyden önce nitelikli eğitim ve insan kaynaklarına yapılan yatırım sayesinde daha ileri noktalara ulaşabileceğimizi düşünmekteyim. Bakanlığımızda staj yapacak olan tüm öğrencilere şimdiden başarılar diliyorum. Eğitim ve bilgilerine, küçük de olsa koyacağımız katkı bizi fazlasıyla mutlu edecektir” şeklinde konuştu.