Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden orman arazisine fabrika yapılacağını ve yapılacak olan yasadışı fabrikanın ihalesiz olarak bir bakanın oğluna yaptırılacağını açıklayarak yeni bir tartışmaya yol açtı.

Bu açıklamanın ardından bir çok vatandaş tarafından hükümete tepki yağmaya başladı. Özersay yaptığı paylaşımda fabrikanın kurulacak olan bölgeyi ve kıyak yapılan bakanın oğlunu henüz açıklamadı.

Özersay'ın açıklaması şöyle:

"Orman arazisine hukuka aykırı, kaçak şekilde bina, aman pardon FABRİKA dikmeye karar verdiler. Evet yanlış duymadınız ORMAN ARAZİSİNE! YASAK olmasına rağmen!
Orman Dairesi’ne görüş soran, hatta bilgi veren dahi olmadı! Bilgi verseler, görüş sorsalardı dahi bunun YASAL OLMADIĞI yanıtını alacaklardı zaten.
UBP-DP hükümetinin atadığı Yönetim Kurulu bu YASADIŞI işi, binayı yapma işini kime verdi sizce?
Bir Bakan’ın oğluna tabi ki!
Dahası? UBP-DP Bakanlar Kurulu oturdu ve İHALESİZ ŞEKİLDE birtakım inşaat işlerini aynı Bakanın oğlunun şirketine verdi. 
İHALESİZ evet. Bu şekilde verilen işler, sadece bizim görebildiklerimiz yarım milyon TLye yakın.
Memlekette onca inşaat şirketi varken Bakan çocuğuna İHALESİZ inşaat işleri veriliyor olması ne tesadüf değil mi?
Devleti AİLE ŞİRKETİ’ne çevirdiniz sonra da biz bunları yazıyoruz diye vay efendim “Özersay devlet adamı değil” öyle mi?
Dilediğiniz kadar KARALAMAYA devam edin, hiç birinizden çekinmiyoruz. Evet, Halka ait kurumların zarara uğratılmasına karşı çıkan biz “devlet adamı” değiliz, devletin parasını, kaynaklarını, arazilerini birinci derece yakınlarına peşkeş çeken sizler devlet adamısınız!
“devlet adamıyım” deyip devleti soyan, soğana çeviren olacağımıza, HIRSIZlık yapanların karşısında durmayı ve bunun için eleştirilmeyi yeğleriz biz.
Biz #HesapSoracağız dedikçe, kimin öfkesi artıyor ve bize kimler saldırıyor lütfen dikkatle bakınız!!!
Kimini MAHALLEYE, kimini MAHKEMEYE yollayacağız!
#KararlılıklaDevam"