Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı görüşmeye devam ediyor. Meclis Genel Kurulu, 733 milyon 762 bin 300 TL olarak öngörülen  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesini oy çokluğuyla onayladı.

ÖZDENEFE

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, Anayasa’nın 59. maddesine göre kimsenin eğitim hakkından yoksun bırakılamayacağını ancak son zamanlarda bu anayasal hakkın özellikle 4-5 yaş gurubunda ihlal edilme noktası veya tehlikesinde olduğunu belirtti.

Ödemir Berova’nın bakanlık görevi döneminde  planlama yerine günü kurtarma yoluna gidildiğini savunan Özdenefe, geleceği kurtarmak için stratejik planları hayata geçirecek bakanlığa ihtiyaç olduğunu, Özyiğit’in de bu yönde adımlar atma niyetinde olduğunu belirtti.

Girne’de eğitimde büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen Özdenefe bu kentte 5 üniversite olmasına karşın merkezde sadece bir okul bulunduğunu, 4 yaş grubu için okul olmadığını, Girne merkezde acil iki okul ihtiyacı olduğunu söyledi.

Okullarda kayıtlarda zorunlu tutulan bağışlara dikkat çeken Özdenefe, bağış miktarlarının çoğu aileleri zorladığını, bu konuyu kökten çözecek adımların atılması temennisinde bulundu.

 Özel okulların Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetlemesinin dışında tutulması gerektiğini söyleyen Özdenefe, bu okulların da okul aile birlikleri ve müfredat açısından denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi.